što dalje? / Je li odsviralo braći Mamić u BiH? Zagrebački Županijski sud odredio im je istražni zatvor, čime je Hrvatska došla na korak do njihova izručenja

Iz Ministarstva pravosuđa i uprave za RTL poručuju kako još nisu zaprimili zahtjev niti dokumentaciju za pokretanje postupka izručenja

23.6.2021.
19:30
VOYO logo

Hrvatska je korak bliže do izručenja Zdravka i Zorana Mamića. Sudac istrage zagrebačkog županijskog suda odredio im je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja djela. Kad i ako odluka postane pravomoćna, Hrvatska može zatražiti njihovo izručenje. 

Je li odsviralo braći Mamić u Bosni i Hercegovini? Zagrebački Županijski sud odredio im je istražni zatvor, čime je Hrvatska došla na korak do njihova izručenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
o vrućoj temi /

Ivan Turudić za RTL Danas: 'U Osijeku 10 godina koliko sam ja čuo nije rađena niti tražena sigurnosna provjera'

Image
o vrućoj temi /

Ivan Turudić za RTL Danas: 'U Osijeku 10 godina koliko sam ja čuo nije rađena niti tražena sigurnosna provjera'



"Po pravomoćnosti rješenja o određivanju istražnog zatvora Ured će pokrenuti sve postupke koji su mu na raspolaganju kako bi osigurao da se ovo rješenje o istražnom zatvoru konzumira odnosno da se osigura nazočnost okrivljenika Zdravka i Zorana Mamića pred kaznenim tijelima Republike Hrvatske", rekla je Danijela Raspović, zamjenica ravnateljice USKOK-a.


Zdravko Mamić samu odluku suda nije htio komentirati. Na korupciju sudaca upozorava već mjesecima: "Ja vas pitam koje to sudstvo gdje netko hoda po Dubaiju, gdje hoda po susjednoj državi sa čovjekom kji je kriminalac koji je progonjen", rekao je  Zdravko Mamić, 
osuđenik.

Iz Ministarstva pravosuđa i uprave za RTL poručuju kako još nisu zaprimili zahtjev niti dokumentaciju za pokretanje postupka izručenja:

Ministarstvo pravosuđa i uprave postupit će u okviru svojih ovlasti temeljem Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima i bilateralnim Ugovorom između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kada od nadležnog pravosudnog tijela zaprimi svu potrebnu dokumentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tri suca i osječki poduzetnik Drago Tadić uhićeni su prije dva tjedna u zajedničkoj akciji USKOK-a i policije. Sudac Darko Krušlin koji je Mamića osudio za prvi slučaj - pušten je istog dana. Prije dva dana na slobodu je izišao i sudac Ante Kvesić jer ga je predsjednik osječkog Županijskog suda razriješio dužnosti.

"Čini mi se da se nešto apsolutno moralo učiniti, da li je to pritisask javnosti ili ej to snaga dkaza to će pokazati daljnji tijek postupka, naravno da sve to baca jednu ružnu sliku na pravosuđe, ali ono što smo tisuću puta ponavljali, svi mi koji smo uključeni u taj postupak - to se ne može odnositina cijelo pravosduđe, na sve koji rade svoj posao, ako postoji nešto postupak će to utvrditi", rekao je Gordan Preglej, odvjetnik Ante Kvesića.

Na pitanje da u biti neki konkretni dokaz da je vaš klijent primio novac nema odgovorio je: "Naravno da nema".

Iza rešetaka su još ostali poduzetnik Drago Tadić i sudac Zvonko Vekić za kojeg USKOK, čini se, ima najčvršće dokaze. Zdravko Mamić ozbiljno ga optužuje da mu je dao 500 tisuća eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo