Stjepan Turković / Jedan od najbizarnijih slučajeva krađe trese Karlovac. Tko je bivši HDZ-ovac uhvaćen s prstima - u željezu?

O krađi željeza koju je izveo sada već bivši HDZ-ovac Karlovac i dalje bruji. A on - kao da ništa nije bilo… Tko je Stjepan Turković?

8.7.2022.
19:30
VOYO logo

Uhvaćeni s prstima - u željezu. Karlovčani danas pričaju samo o jednom - lokalnom moćniku koji je zajedno sa sinom uhvaćen kako krade armaturu s gradilišta.

"Nije u redu stvarno. Ružno za sve nas građane i za grad", kazuje građanka. "Smiješno. Kaj nije on bio na nekoj poziciji? Pa on ima za živjet, ne mora krast", dodaje sugrađanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tko je uopće Stjepan Turković? Savjetnik je ravnatelja Županijske uprave za ceste, na poziciji koju je sam kao tadašnji ravnatelj otvorio i sam sebe zaposlio. Hoće li ga smijeniti - nisu odgovorili.

Image
najavio i tužbu /

Bivši HDZ-ovac koji je krao armaturu prijetio i novinarima. 'Ako u roku od pola sata ne maknete tekst...'

Image
najavio i tužbu /

Bivši HDZ-ovac koji je krao armaturu prijetio i novinarima. 'Ako u roku od pola sata ne maknete tekst...'

"Radnje za koje se g. Turković tereti odvijale su se izvan radnog vremena te Vas molim da sve upite vezane uz konkretan događaj uputite nadležnim tijelima i g. Stjepanu Turkoviću osobno", priopčili su iz karlovačke Županijske uprave za ceste. No, on nam se na pozive nije javljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradilište s kojeg su šipke ukradene danas je prazno, a iz inicijative koja se već dugi niz godina bori da se obilaznica napravi - razočarani. "Kad smo mi krenuli u prosvjedne šetnje, on s nama nijednom nije prošetao. I onda smo užasno ražalošćeni što na kraju i čovjek s Turnja dođe, ili bilo tko, nije ni bitno je li s Turnja ili nije - i krade tu obilaznicu za koju svi jedva čekamo da se završi", objašnjava Nataša Lemić iz Inicijative "Obilaznica koja život znači".

A kako sada stvari stoje - i neće tako skoro. Radovi na obilaznici trebali su biti gotovi do srpnja. Ali nisu, između ostalog, zbog nedostatka materijala. A sada u krađi tog istog materijala, konkretno željeznih šipki, uhvaćen je bivši HDZ-ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši, jer je stranka u kojoj je bio gotovo tri desetljeća ekspresno pokrenula postupak isključenja. No, Turković ih je preduhitrio i sam se ispisao, doznajemo, uz riječi - "nešto sitno sam napravio."

"Još uvijek sam šokirana i ne mogu vjerovati što može navesti bilo koga, a pogotovo čovjeka koji ima dugi niz rada na jedan ovako bizaran čin", govori Nada Murganić, predsjednica Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez njega nije mogla proći ni sjednica Sabora. "Fali nam jedan stolac, kako pouzdano znam da stolac nije od željeza, dosita ne znam tko ga je ukrao", rekao je danas na sjednici Krešo Beljak.

Tragikomedija iz Karlovca jedan je od najbizarnijih slučajeva krađe, a lokalnog moćnika čeka kaznena prijava...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo