Budite oprezni u hodu i vožnji / Još jedan nalet ozbiljne zime: nekoliko dana zaredom s dvoznamenkastim minusima

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Već jutros je u Daruvaru zabilježen minimum od -17 Celzija, a osječka zračna luka ohladila se čak do -19!

20.1.2017.
10:02
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon uzbuđenja koja nam je protekloga tjedna donijela jedna malena, ali opaka, ciklona, vrijeme se stabiliziralo. Nema više buretine, nema snjegova i zapuha, no stigla je hladnoća. Već jutros je u Daruvaru zabilježen minimum od -17 Celzija, a osječka zračna luka ohladila se čak do -19! I na moru je bilo hladno, u Senju i Umagu 2 stupnja ispod nule. Tamo još ima i bure koja osjećaj hladnoće pojačava za još desetak stupnjeva pa je i na moru vrlo hladno.

Za vikend će bura jenjati pa će na Jadranu ipak biti osjetno ugodnije. Živa na termometrima i dalje će se spuštati do oko nule, no bura će biti slaba. Dani sunčani pa će poslijepodne biti između 9 i 13 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

​Na kopnu za vikend bez vjetra te i dalje ledeno. I danju, uz sunčano vrijeme zadržavat ćemo se ispod nule, većinom između -5 i 0. Navečer će se teperatura naglo spuštati ispod -10, a do jutra, do trenutka izlaska Sunca ponegdje će pasti i blizu -20. Temperature neće biti toliko niske u područjima gdje će se već navečer stvoriti magla. Magla, naime, može malo smanjiti noćno hlađenje i u tom će slučaju jutra biti manje hladna. Tada će, doduše i dnevno grijanje biti slabije pa će i dan, osim što će biti tmuran, biti i hladniji. U subotu prijepodne magla se očekuje prije svega u Podravini, Slavoniji i Moslavini te u dijelu Prigorja, a u nedjelju u cijelom nizinskom dijelu zemlje.

Image
Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, siječanj će do pred sam kraj pokazivati sve svoje talente. Ledena kora koja je nastala smrzavanjem snježnog pokrivača topit će se samo na područjima gdje će sunčeve zrake danju direktno grijati no i to će se noću ponovno smrzavati! Budite oprezni u hodu i vožnji i svakako strpljivi jer zima još nije gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo