Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
koordinativno postupanje

Još uvijek traje opsežna istraga policije i DORH-a o uzrocima požara u HE Plat

U dosadašnjem dijelu postupka izvršen je očevid na mjestu nesreće i naložena obdukcija tijela stradalih djelatnika HE Plat

Image
Hina/ 18.1.2019. u 17:36
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

I dalje traje opsežna kriminalistička istrage o požaru u Hidroelektrani (HE) Plat, kada su poginula trojica djelatnika HE, a koju provode Dubrovačko-neretvanska policija i općinsko Državno odvjetništvom, o tijeku istrage i dosadašnjim rezultatima nije moguće govoriti, jer su po zakonu, oni tajni, istaknuto je u petak na konferenciji za novinare predstavnika općinskog državnog odvjetništva i policije.

U dosadašnjem dijelu postupka izvršen je očevid na mjestu nesreće i naložena obdukcija tijela stradalih djelatnika HE Plat.

„O tijeku izvida nije moguće govoriti, jer su prema zakonu oni tajni. Nakon što budu provedeni, cjelokupna dokumentacija bit će dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu (ODO) u Dubrovniku na meritornu odluku“, istaknuo je vršitelj dužnosti općinskog državnog odvjetnika u Dubrovniku Dominko Hladilo.

'Imamo zajedničko koordinativno postupanje i sastanke'

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević rekao je da policija provodi opsežnu kriminalističku istragu u koordinaciji s ODO u Dubrovniku, a tijekom koje su obavljeni razgovori sa svim osobama koji bi mogle imati bilo kakve korisne informacije o slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

„Imamo zajedničko koordinativno postupanje i sastanke. Nemamo nikakvih međusobnih problema u rješavanju tragičnog slučaja. Istragu su proveli stručnjaci Centra za kriminalističko vještačenje 'Ivan Vučetić', koji će izvješće dostaviti ODO-u u Dubrovniku", rekao je Pavličević. Dodao je da je teško reći kada će to biti.

Zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Stjepan Simović izjavio je da su svi vatrogasci koji su bili uključeni u intervenciju u HE Plat, na raspolaganju MUP-u tijekom istrage.

Upravo se čita

U četverodnevnoj danonoćnoj potrazi sudjelovalo više od sto ljudi

U požaru koji je prošlog četvrtka, 10. siječnja, buknuo u HE Plat, nestala su tri radnika, koja su nakon opsežne potrage pronađeni mrtvi. Naime, istog dana, 10. siječnja, beživotno tijelo prvog zaposlenika HE pronađeno je oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog zaposlenika oko 21,50 sati na obali mora u Cavtatu. Za trećim djelatnikom HE se tragalo do nedjelje 13. siječnja navečer, kada je njegovo tijelo locirano u pomoćnoj cijevi odvodnog kanala HE.

Prema ranijoj izjavi načelnika Pavličevića, u četverodnevnoj danonoćnoj potrazi u nenormalnim vremenskim uvjetima na kopnu, moru, u podmorju i u zraku, sudjelovalo je više od sto ljudi - djelatnika policije, HGSS-a, svih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s juga Hrvatske, djelatnika HE Plat, mještana, ronioca i Obalne straže Omiš, a medicinski tim je bio cijelo vrijeme u pripravnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Hina/ 18.1.2019. u 17:36
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba