'Nije istina što kažu iz HDZ-a' / Josipović s pravne strane objasnio zašto istražno povjerenstvo za Agrokor nije smjelo biti ukinuto

Image
Foto: PIXSELL/Twitter

Josipović se osvrnuo na izjave premijera i članova HDZ-a koji tvrde kako je nemoguće osnovati istražno povjerenstvo za Agrokor

15.5.2018.
11:00
PIXSELL/Twitter
VOYO logo

Bivši predsjednik Republike Hrvatske i redoviti profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu, Ivo Josipović osvrnuo se na političku dramu koja se odvijala proteklih dana, a nakon što je portal index objavio mailove ministrice gospodarstva Martine Dalić koje je razmjenjivala s autorima Lex Agrokora, kasnije glavnim akterima rekonstrukcije Agrokora. 

Josipović se osvrnuo na izjave premijera i članova HDZ-a koji tvrde kako je nemoguće osnovati istražno povjerenstvo za Agrokor s obzirom na to da se provodi kazneni postupak u istom predmetu. Kaže kako je Saborsko povjerenstvo za Agrokor moglo nastaviti sa svojim radom bez obzira na pokretanje službene sudske istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije istina što kažu iz HDZ-a da za ovu aferu nije moguće osnovati istražno povjerenstvo jer da se vodi kazneni postupak vezano za Agrokor. Vodi se samo za eventualna kaznena djela bivše uprave Agrokora, ne i za komplot tima ministrice Dalić. Barem za sada. Zato, oporbo, kreni!", poručio je bivši predsjednik putem Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Saborsko povjerenstvo za Agrokor ukinuto je u studenom prošle godine na zahtjev vladajućih koji su ga ukinuli zbog pokretanja službene istrage u aferi Agrokor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo