Cilj postati M. Bandić / Juričan najavio da sutra u 8 privodi ministra Malenicu policiji. A onda su krenula pitanja o sastanku Vukovića i Benčić

Image
Foto: RTL

'Da me je zvao Nikola Grmoja došao bih tamo, da me je zvao bračni par Raspudić, došao bih', rekao je i to

14.10.2021.
14:53
RTL
VOYO logo

"Sutra u osam ujutro, nadam se da ministar radi, spriječit ću u bijegu ministra Malenicu i pozvati policiju", najavio je Dario Juričan svoju akciju protiv ministra pravosuđa Ivana Malenice.

Razlog za to, objasnio je Juričan na tiskovnoj konferenciji, da unatoč presudi Visokog upravnog suda od 23. rujna, njemu, Juričanu, još uvijek nisu promijenjeni podaci pomoću čega bi napokon mogao promijeniti svoje ime u "Milan Bandić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, vi se identificirate preko svoje osobne iskaznice. Postoji gradski ured, matica gdje se ti podaci dostavljaju… Ministar Malenica je trebao dostaviti tu promjenu", kazao je.

"Tri tjedna je prošlo od presude, a ja čekam da se to dogodi, ministar Malenica to namjerno opstruira", kazao je Juričan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar Malenica je vrlo ažuran kad mi treba nešto oduzeti, ono, u roku od par sati, a kad nešto dobivam, onda krši zakon", kazao je.

Što ako se ministar bude opirao, pitali su ga novinari? Juričan je na djelić sekunde zastao i onda odmahnuo glavom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma, nadam se da neće."

Dobar dio konferencije za medije zasjenila su pitanja oko glasina, medijskih špekulacija, uzajamnih optužbi i koječega oko sastanka bivšig šefa uprave Zagrebačkog Holdinga Nikole Vukovića i saborske zastupnice platforme MOŽEMO! Sandre Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko ga je, dakle, zvao da bude medijatorom kako je Juričan sam rekao da mu je bila uloga? Juričan je odgovorio da je to nebitno, ali da njegova uloga nije bila sporna zato što je, kazao je, postojala "obostrana dobra volja".

"Ja mislim da su sve strane pokazale time što su došle, da postoji dobra volja za razgovorom… Kako vidite po medijima, oni sada ratuju i tu je moja uloga završila. Potpuno je nebitno tko je što dogovorio i ne mislim ulaziti u to", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na opetovane različite varijante istog pitanja tko ga je zvao da bude medijator, odgovarao je stalno da je bio "medijator, osoba od povjerenja" i da je "nebitno tko ga je zvao". Kad je jedna novinarka pitala je li završio tečaj za medijatora, odgovorio je:

"Ne znam što da odgovorim na ovo lukavo pitanje. Išao sam tamo u najboljoj volji, htio sam da ovaj grad profunkcionira, da građani Zagreba prosperiraju od toga što se promijenila vlast i bilo mi je žao što već nakon tri mjeseca neke stvari ne funkcioniraju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li biti medijator i još neki put?

"Ne, ovo je bio prvi i zadnji put."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je nebitno. Da me je zvao Nikola Grmoja došao bih tamo, da me je zvao bračni par Raspudić, došao bih", rekao je i to.

Na pitanje zašto je bio na "tajnom sastanku", ostao je malo iznenađen:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako mislite tajno? Ali, ja tamo nisam vidio niti gradonačelnika Tomaševića niti ikoga drugog…"

Rekao je da nije čuo baš nikakve povjerljive podatke, da nije bio u Upravi Holdinga, da pojma nije imao o tome što se događa, nego je naprosto vidio da dolazi do "razlaza dviju strana" i bilo mu je žao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo