Pernar nakon 'deložacije' iz Sabora / 'Kada me Reiner bude prekidao ići ću do kraja sve dok me saborska straža ne odnese'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Nije njegova uloga u funkcioniranju sabora da bude svakom loncu poklopac jer kada imate govor od 10 minuta, a on vas stalno prekida, u takvim okolnostima nitko ne može pratiti što ste rekli', poručio je Reineru

25.1.2017.
10:11
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo
Image
KAOS U SABORU /

Pernara 'deložirali' iz sabornice, on sve snimao uživo: 'Ovo je demokracija! Ovo je HDZ!'

Image
KAOS U SABORU /

Pernara 'deložirali' iz sabornice, on sve snimao uživo: 'Ovo je demokracija! Ovo je HDZ!'

Nakon što je u petak izbačen iz saborske dvorane, zastupnik Živog zida Ivan Pernar, danas je opet dio sjednice, a predsjedavajući je predsjednik Sabora Božo Petrov.

Pernar je svoje izlaganje počeo sukusom rasprave od petka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo pokušali upozoriti na kriminal od strane bivšeg predsjednika HDZ-a, a moj kolega Sinčić je bio više puta prekinut", kazao je dodajući kako je Reiner puno puta prekidao ne samo Sinčića i njega, već i druge zastupnike.

Reinerovo postupanje brani Branko Bačić (HDZ). U konkretnom slučaju, predsjedavajući Reiner imao je pravo da provodi i čuva Poslovnik, a time i dignitet Sabora i razinu rasprave, rekao je Bačić, koji se građanima ispričao za "prilično neprimjerene scene" koje su u petak vidjeli u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će Klub HDZ-a "itekako razmisliti" o dosadašnjoj praksi čuvanja imuniteta zastupnika ako se nastavi s praksom započetom u ovom mandatu. "Kad se bude tražilo skidanje imuniteta pojedinim zastupnicima po privatnim tužbama, itekako ćemo voditi računa kako se kao zastupnici ponašamo prema osobama kojima ne dozvoljavamo da zadovoljštinu ishode na sudu kako bi obranili svoju čast. Ne samo da im to ne dozvoljavamo, nego im još jednom nanosimo uvrede, kaljamo njihov ugled", rekao je Bačić.

Predsjednik Sabora Božo Petrov podsjeća kako je zadaća predsjedavajućeg da saborska rasprava bude konstruktivna i po Poslovniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obećavam, držat ću se Posovnika, ali nećete imati mogućnost da pričate što god hoćete, kao zastupnici pozvani ste da se držite teme i budete konstruktivni, poručio je zastupnicima. "Ukoliko želite prosvjede, egzibicionizam, za sve postoji primjereno mjesto, no egzibicionizmu nije mjesto u Saboru", jasan je Petrov.

Ne spori zastupnicima pravo da govore u propisanom vremenu, ali im skreće pozornost da u Poslovniku jasno stoji da se moraju držati teme. Ako će svaki od 151 zastupnika svoje dvije minute koristiti kako hoće, možete zamisliti na što će se pretvoriti, rekao je predsjednik Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo