mrsić o sinčiću / 'Kada se ne živi dobro, uvijek se traže novi izlazi i mesije'

Mirando Mrsić, koji je 2009. vodio prvu predsjedničku kampanju Ivi Josipoviću, ponovio je kako se 'u drugom krugu ponovno miješaju karte' te da očekuje konkretnije rasprave oko svjetonazorskih pitanja.

28.12.2014.
21:59
VOYO logo

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, koji je 2009. vodio prvu predsjedničku kampanju Ivi Josipoviću, kazao je za RTL kako je drugi krug sasvim posebna priča i očekuje kampanju vođenu na drugačiji način.

"Prvi smo. Tako je bilo i na izborima 2009. godine. U drugom krugu se karte miješaju iz početka i tu će biti svjetonazorskih okršaja na koji način Hrvatsku treba usmjereti. Iznenađenje je gospodin Sinčić. To je ono što nam predstoji u Hrvatskoj, a bit će još izraženije na parlamentarnim izborima. To je jedan oblik protesnog glasovanja", izjavio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan smatra li da su političke elite krive za iznenađujuće dobar rezultat Ivana Vilibora Sinčića, Mrsić je odgovorio: "Kada se ne živi dobro i kada je kriza, uvijek se traže novi izlazi i mesije".

"Ono šta je karakteristika drugog kruga je sučeljavanje dvoje kandidata na svjetonazorskim pitanjima. Dakle, tu će biti mnogo više konkretnih odgovora. Jasno, treba vidjeti kakve poruke je slao gospodin Sinčić jer 16 posto nije mala potpora", priznao je ministar rada i dodao kako neće otkrivati strategije za drugi krug predsjedničke kampanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo