potop SDP-a / Kako je Bernardić uništio najveću oporbenu stranku u Hrvatskoj i sebe u dvije godine?

Dok mu se radi o glavi, Davor Bernardić nije stao pred televizijske kamere - 23 dana

16.9.2018.
18:42
VOYO logo

Crveni fascikli u ruci s potpisima podrške, a u pratnji Rajko Ostojić i Zlatko Komadina. Tako je počeo mandat Davora Bernardića. Ni mjesec dana nakon 1. studenog 2016. on je pobijedio druge kandidate i zamijenio Zorana Milanovića na čelu stranke. Milanović je tada poručio da se Bernardiću pomogne te da mu treba vjetar u leđa. 

S vjetrom u leđa ili bez njega - SDP na čelu s Davorom Bernardićem ima najgori rejting od kad postoje mjerenja. Šef stranke savjetnike za odnose s javnošću samo je mijenjao, ali ni to nije pomoglo. Tweetovi o zelju i s čokoladom nisu nikome promaknuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko povorke ponosa, marša za znanost i trga maršala Tita do puslkog Uljanika. Na prosvjedima prvi među građanima, a rejting pada. Na kraju studenog 2016. postao je predsjednik SDP-a i dočekao stranku s potporom građana od 25 cijelih 3 posto. Nakon toga postotak po postotak - SDP je pao na nikad nižih 18 cijelih 1 posto potpore birača.

Uz nestabilnost u zemlji uzrujali su ga napadi na satiru. U pauzi od recitacija - SDP i dalje tone. Zbog kritiziranja vodstva suspendirana su četvorica članova, a neki su SDP napustili sami. Kad izjave nije davao i odgovarao na pitanja, onda ih je sam snimao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ovci već danima odlučuju o sudbini Davora Bernardića. Na sastancima su i članovi Predsjedništva koji su ga do jučer podržavali - među njima Zlatko Komadina i Rajko Ostojić. Dok mu se radi o glavi, Davor Bernardić nije stao pred televizijske kamere - 23 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo