LJETO U SLAVONIJI / Kako se rashladiti u Osijeku? Građani znaju i prema viđenom - Osijek ne zaostaje za Jadranom

Image
Foto: Pixsell

Osječani slobodne dane provode na kupalištima na Dravi, na Želji, Pampasu i Kopiki

21.7.2019.
19:29
Pixsell
VOYO logo

Najtopliji dan u tjednu mnogi Slavonci provode u prirodi i na kupanju. Kupališta i zabavnih ponuda ima napretek, a neradni dan znači da su upravo ona najpopularnija i dupkom popunjena.

Koje su metode rashlađivanja, što se nudi i kakva je temperatura vode - provjerio je naš reporter Tin Kovačić. Dan koji je krenuo s 33 Celzijeva stupnja tisuće Osječana odlučile su provesti na omiljenim kupalištima na rijeci Dravi, na Želji, Pampasu i Kopiki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su upute liječnika jasne, mnogi Slavonci ih se ne drže strogo pa se umjesto lake hrane i povrća, u prirodu nosi kobasica. No oni koji rade na bazenima na Kopiki ipak nedjeljni hedonizam mijenjaju za zdrave navike.

"Svatko radi pola sata na jednoj poziciji i obavezno se štitimo, nosimo kape, mažemo se kremama, pijemo vode i puno tekućine", kazao nam je Dominik Razman iz Sportskih objekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djeca pak uživaju, nisu imuni ni stariji, a ozbiljniji građani uživaju u koktelima i piciginu, ali i lijepom pogledu.

"Topla je voda, ali nađemo već neko osvježenje. A kao što vidite, vidi se i poneka zgodna djevojka", smije se Vinko iz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu ni Slavonci ostali dužni, mnogi su na figuri marljivo radili u teretani. Ljeto u Osijeku, na rijeci Dravi, tako nimalo nezaostaje za ljetom na Jadranu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo