KAMPANJA NA STARU GODINU / Kako su se Josipović i Kolinda mimoišli na dočeku u Fužinama

Do drugog kruga izbora ostalo je samo još deset dana kampanje, pa ne čudi što predsjednički kandidati ne miruju ni za Staru godinu. I Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović posjetili su živopisne Fužine u Gorskom Kotaru, no nisu se susreli.

31.12.2014.
18:45
VOYO logo

Kampanja uz pjesmu, ples i poljupce... HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović već je ispratila staru i dočekala novu godinu u podne u Fužinama.

"A proslavit ćemo večeras i u Zagrebu. A bila je dobra prilika doći i u Fužine", kaže Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U isto vrijeme njezin protukandidat na pulskoj je tržnici pripremao novogodišnju fritaju od čak 2015 jaja s kobasicama.

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović, Fužine

U Puli se susreo i s predsjednicom udruge Blokirani koja mu je pričala o problemu 320 tisuća blokiranih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznad svega zatražili smo da u svoj program ustavnih reformi uvrsti odredbe koje nikad više neće dozvoliti ovakav zakon poput ovršnog zakona. Zamolili smo također predsjednika da u okviru svojih nadležnosti zamoli ustavni sud da riješi našu ocjenu ustavnosti", rekla je predsjednica udruge Blokirani MiriamKervatin.

Pozivajući cijelo društvo na  razumijevanje za probleme građana u dugovima, Josipović je podsjetio i na svoje poteze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam pred više od godinu dana ponudio projekt ublažavanja dužničke krize građana. Neke od tih mjera već jesu implementirane, neke će tek sad. Iza Nove godine stupa na snagu odluka o oprostu dijela dugova i mislim da je to jedan dobar put da se kriza ublaži", uvjeren je Josipović.

Potom je posjetio Fužine, zakasnio je na ispraćaj stare godine u podne i mimoišao se sa svojom protukandidatkinjom. A ona je na pitanje o problemu građana u dugovima odgovorila - svima treba bolji život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Ivo Josipović

"Imamo 18 posto blokiranih građana u ovoj državi, to je grad veličine Splita koji danas na staru godinu umjesto da se vesele razmišljaju kako će izaći iz dugova. Imamo 18 posto nezaposlenih, 60 posto mladih je nezaposleno, treba nam zaokret, trebaju nam promjene, treba nam bolja Hrvatska", poručuje Kolinda.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo