PRIJETEĆE PISMO HDSSB-U / 'Kao što je Hitler poubijao Židove, tako treba i vas!'

Image
Foto: PIXSELL

'Treba vas poklati kao stoku sve do jednog. Kao što je Hitler poubijao Židove, tako treba sve vas. Gledat ćete dva puta pod auto prije nego uđete u nj. Đubrad jedna slavonska', stoji u prijetnji koja je u petak stigla na adresu HDSSB-a.

5.11.2011.
15:27
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednik Glavnog odbora stranke HDSSB-a, saborski zastupnik DinkoBurić, izvijestio je na izvanrednoj konferenciji za novinare, da su u petak na adresu stranke dobili pismo s izuzetno teškim prijetnjama, što su prijavili policiji.

"Prijetnje razne vrste dobivamo stalno, no ova nadilazi sve dosadašnje", kazao je Burić, koji je pročitao tekst prijetnje, te ga podijelio novinarima.

Prijeteće pismo došlo je na adresu stranke, a poslano je 29. listopada navodno iz Rijeke, kazao je Burić, dodavši kako "ne zna kako je tako dugo putovalo do nas, jer smo ga dobili tek jučer".

"Ovo nije prva takva prijetnja upućena stranci i vodstvu", ustvrdio je Burić te pozvao Ministarstvo unutarnjih poslova i ministra Karamarka da poduzmu sve kako bi se pronašao autor ove morbidne prijetnje.

"Poručujemo svima koji bi nas se rado riješili da se ne bojimo i da nećemo stati u našem ukazivanju na nepravilnosti i kriminalne radnje koje se događaju u Hrvatskoj. Ostajemo takvi kakvi jesmo, ostajemo uz Branimira Glavaša, nećete nas ni utišati, ni zaustaviti u borbi za interese Hrvatske te Slavonije i Baranje", rekao je.

Burić se osvrnuo i na zahtjev "generala Branimira Glavaša da mu se izda putovnica što je zatražio još 24. kolovoza, a do danas nije dobio ni dokument, ni eventualni odgovor ako ga ne može dobiti, premda je prošao zakonski rok od 30 dana kada se nadležna tijela moraju očitovati". Optužio je ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka "da sudjeluje u onemogućavanju izdavanja osobnih dokumenata Branimiru Glavašu kako bi ga spriječili u sudjelovanju na izborima".

Ustvrdio je kako je sve "vezano za izdavanje osobnih dokumenata politički intonirano " dodavši kako "o tome svjedoči zahtjev vladajućih da HDSSB osigura kvorum u Hrvatskom saboru a za uzvrat da će general Glavaš dobit putovnicu, što smo odbili". I zato, kazao je Burić, neka se "ministar Karamarko pozabavi otkrivanjem teške prijetnje koja nam je upućena umjesto onemogućavanjem izdavanja putovnice generalu Glavašu".

HDSSB je za nositelja izbornih lista u IV. i V. izbornoj jedinici imenovalo Branimira Glavaša, a za to mu je potrebna putovnica, što je po ocjeni Dinka Burića "svakako razlog za malverzacijama oko njezina izdavanja".

Glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske IvanaDelaš, potvrdila je da su zaprimili prijavu HDSSB-a vezano za prijeteće pismo, što su, kako je rekla proslijedili nadležnom Državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike