Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
pisao beogradskom listu

Kapetan Dragan: 'Hrvati su pokazali svoje zločinačko lice! Spreman sam na megdan bez oružja'

Dragan Vasiljković poručio je kako je spreman na megdan bez oružja u svom pismu jednom beogradskom dnevnom listu

Image

Kapetan Dragan

Foto: YouTube
RTL/Hina/ 13.7.2015. u 9:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dragan Vasiljković, poznat kao Kapetan Dragan, optužen za ratne zločine u Hrvatskoj, tijekom zadnjih dana boravka u australskom pritvoru putem prijatelja je poslao pismo beogradskom dnevnom listu Večernje novosti. 

"Stara izreka kaže: 'Čovjeka možeš savladati, ali ne možeš i pobijediti'. Ja sam spreman za megdan bez oružja!", poručio je Vasiljković.

Image
jake mjere opreza

Kapetan Dragan pred sudom u Splitu: 'Nisam kriv'

Image
jake mjere opreza

Kapetan Dragan pred sudom u Splitu: 'Nisam kriv'

U pismu Vasiljković tvrdi da je tijekom pritvora u Australiji, u kojem je proveo skoro deset godina, često tražio odgovor na pitanje je li trebao sam otići u Hrvatsku još 2005. godine i predati se hrvatskim vlastima. 

"Na to pitanje uvijek sam dolazio do istog odgovora - nipošto!", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Ako se sjećate, sam sam ponudio da dođem u Hrvatsku 2005. godine ako mi 'Besna Vesna' (Vesna Škare Ožbolt), tadašnja ministrica pravosuđa iz HDZ-a, plati kartu. Brzo sam, međutim, shvatio da imam posla sa zločincima koji su spremni da na zapovijed 'Besne Vesne' izdaju potjernicu za mnom, bez obzira na to što istražitelji tužiteljstva Hrvatske, Haškog tribunala pa čak i članovi Hrvatskog instituta Domovinskog rata na čelu s dr. Nikicom Barićem, koji su intenzivno istraživali moj životni put čitavih 15 godina, nisu pronašli ništa što bi se moglo tumačiti kao ratni zločin", pojasio je.

Nadalje, Vasiljković piše kako je 'dužnost svakog časnog čovjeka da se odupre zločinu svim sredstvima bez obzira na vlastitu žrtvu'. 

Upravo se čita

Image
NA JUGU ZEMLJE

Dva zrakoplova MiG-21 presrela civilni avion koji je ušao u hrvatski zračni prostor

"Uspjeli su poslije 25 godina zarobiti nenaoružanog 60-godišnjaka koji je davno odložio svoje oružje. I da bi to postigli, morali su da pokažu svoje pravo, zločinačko lice i da ogreznu u kriminal. Ja se odupirem tom kriminalu skoro deset godina. I ako sam dao doprinos da se skine maska sa zločinačkog lica hrvatskog pravosuđa, vrijedila je svaka minuta tih deset godina", zaključuje. 

Žalio se na pokretanje istrage i istražni zatvor 

Izvanraspravno vijeće splitskog Županijskog suda do srijede bi trebalo odlučiti o žalbi koju je obrana osumnjičenog ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića podnijela na rješenja o određivanju istražnog zatvora i provođenju istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Glasnogovornik splitskog suda Damir Romac potvrdio je Hini da je u ponedjeljak ujutro na sud stigla žalba na ta dva rješenja. Zakonom nije određen rok u kojem bi sud trebao odlučiti o žalbi, no Romac očekuje da će biti "primjeren". Očekuje da će sud donijeti odluku u utorak ili srijedu, no izvjesnijim drži da će to biti srijeda.

Vasiljkovića je Hrvatskoj izručila Australija nakon gotovo desetljetnog ekstradicijskog postupka, pokrenutog zbog sumnje da je tijekom Domovinskog rata skrivio zločine nad hrvatskim civilima, policajcima i vojnicima.

Na prvom ispitivanju u splitskom Županijskom državnom odvjetništvu Vasiljković u petak nije odgovarao na pitanja tužiteljstva koje ga tereti za ratni zločin nad zarobljenicima i civilima, ali je odbacio sve što mu se stavlja na teret.

RTL/Hina/ 13.7.2015. u 9:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
podaci evisitora

U Hrvatskoj trenutno boravi 1,1 milijun turista: Ovo je pet najpopularijih destinacija

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba