poziv na oprez / Kaznena prijava 58-godišnjaku: prijavljen da je spaljujući korov izazvao požar kod Zatona

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija

S obzirom na značajan broj požara, iz dubrovačko-neretvanske Policijske uprave još jednom pozivaju građane na odgovorno ponašanje

31.1.2017.
12:23
Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Dubrovačka policija kazneno je, zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, prijavila 58-godišnjaka kojega sumnjiči da je 25. siječnja, spaljujući biljni korov, kod Zatona izazvao požar kojega su vatrogasci toga dana navečer ugasili uz pomoć dva kanadera i 14 vozila.

S obzirom na značajan broj požara, iz dubrovačko-neretvanske Policijske uprave još jednom pozivaju građane na odgovorno ponašanje prilikom obavljanja radova u polju ili drugih načina korištenja otvorenog plamena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljuju i daljnje intenzivne kontrole poštivanja zakonskih odredbi u vezi spaljivanja korova.

Inače, u srijedu 25. siječnja prijepodne je buknuo požar na otvorenom prostoru od Zatona prema Vrbici, gdje je gorjela suha trava te nisko i visoko raslinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalni mediji javljali su da je opožarena površina bila 400x600 četvornih metara, a požar je gasilo 45 vatrogasaca s 14 vozila te dva kanadera. Požar je lokaliziran oko 15 sati, a ugašen oko 18,45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo