kratki živci / Kerum 'poludio' jer nije mogao privezati jahtu uz obalu: suočen s novčanom kaznom ili zatvorom

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Za prekršaj za koji ga policija tereti predviđena je kazna u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 350 DEM ili kazna zatvora do 30 dana

27.7.2015.
21:14
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Policija je protiv bivšega splitskoga gradonačelnika i aktualnog saborskog zastupnika Željka Keruma podnijela optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, i to nakon što se u nedjelju navečer, malo prije ponoći, na Zapadnoj obali na javnom mjestu ponašao 'na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir', piše Slobodna Dalmacija.

Naime, iz splitske policije danas poslijepodne nisu mogli potvrditi tko je sve bio uključen u verbalni incident, a informaciju o događaju, iako je riječ o bivšem gradonačelniku i saborskom zastupniku, nisu ujutro dali u redovnom izvješću za javnost. 

Očito su smatrali da to nije važno zato jer je riječ samo o prekršaju, no zato je važno, pa se to i daje na uvid javnosti, kad netko negdje provali u trafiku radi par kutija cigareta ili kad nekom turistu na plaži 'nestane' desetak eura.

Dakle, službeno nije bilo moguće potvrditi tko je sudjelovao u incidentu osim Keruma, a u javnosti su se pojavile dvije verzije. Po jednoj se bivši poteštat obrušio na jednog inozemnog gosta, a po drugoj je izvrijeđao djelatnika tvrtke 'Splitska obala'. Uzrok problema navodno je bilo to što se nije mogao svojom jahtom vezati uz obalu, nego je vez koji je 'zamjerio' već bio rezerviran za drugu, malo veću jahtu.

Kako bilo, za prekršaj za koji ga policija tereti predviđena je kazna u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 350 DEM ili kazna zatvora do 30 dana, piše Slobodna Dalmacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo