Zadovoljni su radom svih službi / Koreja donirala Hrvatskom Caritasu 200.000 dolara za zbrinjavanje izbjeglica

Image
Foto: AP Images

Donaciju je primio predsjednik Hrvatskog Caritasa Josip Mrzljak, a uručio ju je veleposlanik Koreje u Hrvatskoj Suh Hyung-Won

29.12.2015.
13:32
AP Images
VOYO logo

Republika Koreja donirala je Hrvatskom Caritasu 200.000 dolara za zbrinjavanje izbjeglica i migranata na području Hrvatske, koje se organizira u zimskom tranzitnom kampu u Slavonskom Brodu, priopćio je u utorak Hrvatski Caritas.

Donaciju je primio predsjednik Hrvatskog Caritasa Josip Mrzljak, a uručio ju je veleposlanik Koreje u Hrvatskoj Suh Hyung-Won. Mrzljak je zahvalio korejskoj Vladi što je prepoznala Caritasove napore da odgovor na potrebe izbjeglica bude ljudski i konkretan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Caritas je za potrebe zbrinjavanja izbjeglica aktivan od prvog dana u Opatovcu, a u Slavonskom Brodu do sada je osigurano 500 ležajeva na kat, grijani šator veličine 600 četvornih metara, sanitarni kontejner, 3000 madraca, vreće za spavanje, termo folije, higijenski paketi, hrana, odjeća, obuća i sve što na dnevnoj bazi dolazi kao preporuka nadležnih službi iz kampa, dok Caritasovi volonteri 24 sata dnevno kuhaju čaj i dijele sve što je potrebno.

"Kroz Hrvatsku je dosad prošlo oko 550.000 izbjeglica. Najčešće smo, zbog načina na koji je organiziran brzi transfer kroz Hrvatsku, nesvjesni da se događa ta ljudska tragedija, napose onih koji bježe od ratnih stradanja iz Sirije, Iraka, Afganistana.  Ovaj dar dolazi u pravo vrijeme" izjavio je Mrzljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hyung-Won je poručio kako nitko ne može ostati imun na situaciju koja se trenutno događa na europskom tlu pa, iako je njegova zemlja daleko od Europe, smatraju da trebaju sudjelovati u pomoći u skladu sa svojim mogućnostima.

Zadovoljni su radom svih službi u Hrvatskoj koje s bave izbjegličkom krizom, kao i načinom na koji se uključio Hrvatski Caritas i nadopunio rad Hrvatskog Crvenog križa, te postao važna karika u organizaciji zbrinjavanja izbjeglica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznos koji smo donirali nije velik ali je odraz našeg suosjećanja sa hrvatskim građanima i poštovanja svega što radite u ovim trenucima", istaknuo je korejski veleposlanik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo