Neki su i štedjeli / Korona im ne može ništa: U ovoj županiji proračun ostaje isti unatoč 30 milijuna kuna manjim prihodima

Image
Foto: Pixell

Nova školska godina u županiji počinje 7. rujna, a završava 18. lipnja 2021.

1.6.2020.
15:21
Pixell
VOYO logo

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina (SDP) izvijestio je u ponedjeljak da županijski proračun ostaje isti unatoč 30 i nešto milijuna kuna manjem priljevu proračunskom prihodu zbog koronavirusa i pada gospodarskih aktivnosti. 

Komadina je na tjednoj konferenciji za novinare istaknuo je da će proračun ostati isti zahvaljujući prijenosu proračunskog viška iz prošle godine i nekih preraspodjela i ušteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Time se osiguralo da nitko ne izgubi ništa od planiranog, a neki čak dobiju i više te da se nastavi sa svim započetim kapitalnim projektima", rekao je.

Osigurani su nešto veći iznosi pomoći malom i srednjem gospodarstvu i zdravstvenim ustanovama, a neće se smanjiti iznosi za socijalu, kulturne i sportske programe te udruge građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Otkriven /

Malverzacije s računima: Utajio više od 2,6 milijuna kuna poreza

Image
Otkriven /

Malverzacije s računima: Utajio više od 2,6 milijuna kuna poreza

Za tu namjenu uplaćeno dva milijuna kuna

Zbog reduciranja programa Europske prijestolnice kulture 2020. umjesto planiranih četiri milijuna kuna za tu su namjenu uplaćena dva milijuna. Uplatit će se još oko 600.000 kuna za realizaciju programskih pravaca "27 susjedstava" i "Lungo mare".

Županijski pročelnik za proračun, financije i nabavu Krešimir Parat izvijestio je da se proračun za 2020. godinu rebalansom povećava za 3,3 milijuna kuna. Županija je iz 2019. prenijela ukupno 30,3 milijuna kuna, od čega čisti višak iznosi 17,4 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz tih sredstava osiguran je nastavak kapitalnih projekata, obnova bolničkih paviljona Psihijatrijske bolnice Rab, projekt revitalizacije Lječilišnog centra Veli Lošinj, rekonstrukcija i dogradnja Osnovne škole "Jelenje-Dražice" u Dražicama i gradnja školske sportske dvorane", kaže Parat.

"Nova školska godina u županiji počinje 7. rujna, a završava 18. lipnja 2021., odnosno 25. lipnja za učenike završnih razreda srednjih škola", izvijestila je pročelnica za školstvo Edita Stilin. Od ove jeseni nema mogućnosti fleksibilnog početka nastavne godine kao prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo