neće se više kovati / Građani pohrlili po zadnje kovanice od 25 kuna i to s motivom Pelješkog mosta: 'To je zadnja napravljena kuna'

U dva dana je prodano do prijašnjeg trenutka negdje oko 17 tisuća komada prigodnoga kovanog optjecajnog novca od 25 kuna

27.7.2022.
19:52
VOYO logo

Jučerašnji veliki red ispred HNB-a, nije obeshrabrio građane koji su i danas strpljivo čekali svoj primjerak kovanice od 25 kuna, čiju poleđinu krasi Pelješki most.

Prelazak Hrvatske na euro ono je što posebno motivira građane da u svojoj kolekciji imaju ovakav raritet. Oni koji nisu željeli čekati u redu, svoju kovanicu mogli su naručiti putem interneta, a od 8. kolovoza to će moći u poslovnicama nekih banaka. Unatoč velikom interesu, iz HNB-a kažu kako se pelješke kovanice neće dodatno kovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bitno mi je zato što je to zadnja kovanica od 25 kuna, a i inače se bavim kolekcijom novaca", rekao je Dario iz Zagreba.

"Za dedu, zato što mu je rođendan i čovjek sanja Pelješki most pola života", kazao je Sven.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadnja kuna što je napravljena, ja sam za svoje unuke i za nas uzela", izjavila je Svea.

"U dva dana je prodano do prijašnjeg trenutka negdje oko 17 tisuća komada prigodnoga kovanog optjecajnog novca od 25 kuna što nas je naravno iznenadilo, ovakav interes građana. Svaki pojedinac može maksimalno 50 komada naručiti i preuzet", objasnio je Tihomir Mavriček, izvršni direktor sektora za gotov novac HNB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo