Mogu se koristiti više puta / Kraj nestašici zaštitnih maski za lice! Na dan proizvedu čak 2500 komada, a bit će ih u svim bojama

Rade se od platna te se mogu koristiti više puta

9.3.2020.
17:34
VOYO logo

Nema straha za nestašicu zaštitnih maski u Hrvatskoj. Za Gradske ljekarne već danas će biti izrađeno 4000 komada, a proizvodi ih URIHO (ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom).

Od ukupnog broja zaposlenika u ustanovi URIHO, 51 posto čine osobe s invaliditetom različitih kategorija i profila. Osnovna uloga Radnog centra je priprema osoba s invaliditetom za svijet rada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavlja se proizvoditi njih 15.000. Cijena jedne jednoslojne maskice je 4,5 kune, dok su deblje 6,5 kuna. Proizvode se u bijeloj i zelenoj boji, a bit će i šarenih. URIHO je maske izrađivao i prije.

Rade se od platna te se mogu koristiti više puta. Peru se na 90 stupnjeva. Radnici naprave čak 2500 komada maska za lice po danu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj je 12, oboljelih te zasad nema novih zaraženih. Troje oboljelih ima nešto teži oblik zaraze koronavirusom. Italija se pak najviše bori s koronavirusom.

"U Italiji je stanje ozbiljno. Poduzet je cijeli set mjera koji se odnosi na čak 16 milijuna ljudi. Mi i dalje apeliramo na građane da odgode putovanja u države i regije koje su zaražene. Pojačano se prati situacija u Italiji. Bude li potrebno, mi smo spremni i poduzet ćemo potrebne mjere", rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sloveniji su u zadnja 24 sata zabilježena tri nova potvrđena slučaja koronavirusa, pa ih je sada ukupno 19.

Vlasti u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak su izdale upute po kojima bi trebalo otkazati sva masovnija okupljanja kako bi se spriječila mogućnost širenja koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija i dalje ima samo jedan potvrđen slučaj koronavirusa.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo