EFIKASAN SERVIS / Križevčani tri tjedna ne mogu ništa obaviti u Gradskoj upravi: Svi su na kolektivnom godišnjem odmoru

Od 30 zaposlenika radi samo troje dežurnih, no među njima glavom i bradom gradonačelnik

31.7.2019.
7:05
VOYO logo

Na prvu neobična, za one koji moraju nešto napraviti i nedopustiva odluka. No, razlog je objektivan: u Gradu žele smanjiti neefikasnost u ljetnim mjesecima

Vrata gradskih vlasti su otvorena, no već od idućih vrata dalje ne ide. Pred njima građani postaju svjesni da u sljedeća tri tjedna ondje ne mogu obaviti ništa. Od 30 zaposlenika radi samo troje dežurnih, no među njima glavom i bradom gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Naravno i naši kolege imaju pravo na godišnje odmore. Nama je bitno da budemo efikasan servis, dakle umjesto od sredine lipnja pa do početka rujna da žive naši sugrađani u neizvjesnosti da li je zadužena osoba na godišnjem ili ne, zna da smo u točno određenom periodu na kolektivnom godišnjem'', objašnjava gradonačelnik Križevaca Mario Rejn.

Sve predmete su morali završiti prije odlaska, a kada se vrate, na odmor će gradonačelnik. Do tada je na raspolaganju za hitne situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani su oko ovog poteza podijeljeni

''Od prošle godine smo mi na digitalnom uredu i jednostavno primijetili smo da tijekom ljeta se stvari sporije rješavaju, procesi duže traju'', objašnjava Rejn.

No iza ovih prozora u uredima se ipak nešto događa – majstori popravljaju što treba, a uz njih još radi i urudžbeni ured gdje stranke predaju svoje zahtjeve koji će biti obrađeni nakon godišnjeg, a nema odmora ni za komunalnog redara Zdenka Kuntića. On je na godišnjem već bio pa mu nije teško samom pod nadzorom imati cijeli grad: ''Odluke o komunalnom redu, prijave građana, pisanje rješenja, kažnjavanje nepropisno parkiranih vozila, evo to je ukratko danas što sam radio''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U također polupraznim Križevcima, građani su oko ovog poteza podijeljeni. No, Križevci su zasad jedini s takvom praksom. Ako se pokaže dobrom, bit će tako svakoga ljeta pa će onda Križevčani barem znati koji je to period godine kada ne moraju brinuti da će im se glava pregrijati od gradske papirologije, već samo od sunca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo