sjednica / Povjerenstvo predlaže 12.000 kn kazne: Đakić u imovinskoj kartici nije prijavio OPG, novi stan, dionice

Image
Foto: Pixell

Povjerenstvo je utvrdilo da je dostavio novu dopunjenu imovinsku karticu, ali ni ona nije u skladu s podacima

15.11.2019.
10:31
Pixell
VOYO logo

Na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa predloženo je da se ne pokrene postupak protiv premijera Andreja Plenkovića.

Premijer Andrej Plenković anonimno je prijavljen da je 2003., dok je bio službenik u Ministarstvu vanjskih poslova, kupio stan po povlaštenim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo predlaže da se ne pokrene postupak jer Plenković tada nije bio dužnosnik pa ne mogu odlučivati o njemu. Točka još ide na glasanje. 

Izvijestiteljica Povjerenstva Tatijana Vučetić predložila je ponovno pokretanje postupka protiv ministra financija Zdravka Marića za kojeg je već odlučeno da je povrijedio načela obnašanja javne dužnosti u slučaju Agrokor, ali je tu odluku Upravni sud poništio zbog procesnih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo kaže da su se u međuvremenu pojavile i nove informacije, tako i ona da postoji tonski zapis na kojem se čuje da je Marić aktivno sudjelovao na sastanku s Ivicom Todorićem. Članica Tončica Božić zapitala se koliki mora biti period od napuštanja tvrtke do rada u Vladi, a da se to ne bi smatralo sukobom interesa. Članica Povjerenstva Aleksandra Jozić-Ileković rekla je da osim toga što je Marić prethodno radio u Agrokoru ona ne vidi sukob interesa pa je predložila nepokretanje postupka. Marić je dobio poziv da se očituje u roku od 15 dana.

Bivši ministar i sadašnji zastupnik u Saboru Tomislav Tolušić također se našao na dnevnom redu Povjerenstva koje predlaže pokretanje postupka  zbog utvrđenog nesklada u imovinskoj kartici vezano uz površinu njegove kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo predlaže nepokretanje postupka protiv ministra Dražena Bošnjakovića oko imenovanja sudskog vještaka Ručevića koji je vještačio u slučaju Fimi media. Nema osobnih interesa i povezanosti.

Što se tiče Josipa Đakića, Povjerenstvo je utvrdilo da je dostavio novu dopunjenu imovinsku karticu, ali ni ona nije u skladu s podacima koji se od nadležnih institucija. Nije prijavio  apartman na moru, automobil, OPG, dionice, nekretnine u vlasništvu supruge, novi stan... 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo stoga predlaže novačanu sankciju u iznosu od 12.000 kuna na 6 rata.

'''Najbolje da dođe, sjedne ovdje s nama i da ispuni tu karticu kako spada'', rečeno je na Povjerenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve odluke su donešene kako je i predloženo. Odluka o slučaju Zdravka Marića nije bila jednoglasna.

Marić: ''Već dugo se  nisu bavili sa mnom''

Ministar financija Zdravko Marić prokomentirao je moguće donošenje odluke o ponovnom pokretanju postupka za sukob interesa u Agrokoru na marginama konferencije HBOR-a o izvozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već dugo se  nisu bavili sa mnom. Kako će biti vidjet ćemo. U svom radu sam vodio računa da sačuvam osobno dostojanstvo i radim u javnom interesu", rekao je Marić. 


Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo