turisti dolaze iz cijelog svijeta! / Legenda kaže da je i Charlie Chaplin ovdje uživao u vrhunskom vinu. Što stoji iza dobre sezone na kontinentu?

Turistička sezona nije odlična samo na Jadranu

8.8.2022.
22:11
VOYO logo

Turistička sezona nije odlična samo na Jadranu, jer su rezultati rekordni i u unutrašnjosti! Prema zadnjim podacima e-visitora kontinentalni turizam bilježi 50 posto više dolazaka i noćenja nego lani.

A kada se pak ovogodišnji rezultat uspoređuje s rekordnom 2019., i tu trendovi izgledaju odlično, jer 2022. polako, ali sigurno stiže najbolju sezonu u povijesti domaćeg turizma. Dolasci i noćenja su već na oko 90 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što to stoji iza dobre sezone na kontinentu? Čime su ondje uspjeli privući turiste? Tu su jako bogata vinarska tradicija, predivna priroda, sunčane padine… Na samoj granici parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje razgovarali smo s Damirom Miljkovićem iz Turističke zajednice Grada Jastrebarsko.

Image
veliki turistički potencijal /

Na obali turistička sezona obara rekorde, ali sve više pažnje privlači i kontinentalni turizam u Bjelovaru

Image
veliki turistički potencijal /

Na obali turistička sezona obara rekorde, ali sve više pažnje privlači i kontinentalni turizam u Bjelovaru

"Moram napomenuti da, prije svega, Turistička zajednica Grada Jastrebarsko i sam Grad Jastrebarsko zadnjih godina rade puno na promidžbi", objašnjava Miljković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promidžba se odvija na svim poljima. "Ne možemo reći samo da radimo na vinarstvu. Imamo i ornitološki rezervat s preko 250 vrsta ptica. Imamo i samo Jastrebarsko s vrlo zanimljivim kulturnim znamenitostima, a između ostalog tu je i obnova dvorca koji bi za 17 mjeseci trebao biti gotov. To je projekt vrijedan 120 milijuna kuna. To su znamenitosti što se tiče same Jaske, a o parku prirode da ne pričam…", prepričava.

Biciklističke staze, Paragliding i svi ostali sportovi kojima se gosti tamo mogu baviti izrazito privlače ljude. Uz sve to razvijaju i turizam "pet zvjezdica" - imaju nešto što se u ovom kraju i nije toliko razvijalo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zadnjih 7 mjeseci otvoreno je 13 novih objekata, kuća za odmor ili apartmana, a među njima je otvorena i kuća s pet zvjezdica. Imamo i restorane koji pretendiraju za Michelinovu zvjezdicu, to je restoran Korak", objašnjava Miljković.

Ali nije sve usmjereno na elitni turizam. Turista ima iz cijelog svijeta, a legenda kaže da je i legendarni Charlie Chaplin svraćao u Jastrebarsko kako bi uživao u portugiscu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo