VIRTUALNA TEHNOLOGIJA / Let za koji zrakoplov nije potreban: Biznis hrvatske obitelji originalan je i u Europi

U moru brojnih turističkih ideja i biznisa jedna se posebno istaknula

3.3.2020.
17:10
VOYO logo

Za ovaj let nije potreban zrakoplov: Iz centra Zagreba pomoću virtualne tehnologije letimo po cijeloj Hrvatskoj.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doživljaj je zaista pomalo nevjerojatan, a Robert Šveb, vlasnik HRVR butika, ističe: ‘’Najzanimljivije su reakcije stranaca koji sami kažu kako nisu znali da je Hrvatska tako lijepa, a hrvatski građani i građanke su više fascinirani tehnologijom nego sadržajem’’.

Biznis obitelji Šveb originalan je u Europi, naime, ovo je prva turistička tura koja povezuje virtualnu stvarnost i turizam. Let traje oko sedam minuta i zato vrijeme se promatra 12 najatraktivnijih hrvatskih gradova i znamenitosti. Izgleda na prvu dosta neobično, ali virtualna stvarnost dopire do svih 360 stupnjeva - okretom glave primjerice doživite punu ljepotu, primjerice Kornata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘’Virtualna stvarnost može izazvati iste osjećaje, emocionalne i fiziološke reakcije kao i prava fizička stvarnost odnosno kad netko kod nas ovdje gleda Plitvička jezera kod te osobe izaziva osjećaj divljenja kao da je stvarno na Plitvičkim jezerima’’, naglašava Marta Šveb.

Vritualni let iznad Hrvatske može se slušati na sedam stranih jezika i ne govore ih obični ljudi, već umjetna inteligencija koja svakim pojavljivanjem bolje svladava jezik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘’Logistika je dugo trajala, nabava stolica, najbolje naočale koje tehnologija nudi, sve ono što i turisti zaslužuju, najbolje od svega’’, ističe Lidija Šveb.

Toliko detaljna virtualna stvarnost istovremeno je potpuno realna. Hrvatske znamenitosti jednako su privlačne i atraktvne u stvarnom, kao i virtualnom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo