optimizam / Ma kakva kriza, svi žele na odmor - booking za Uskrs u nekim mjestima bolji od rekordne 2019.

Optimizam je i na Kvarneru i dubrovačkom području.Prvi turistički test je pred vratima, lani smo za Uskrs imali 140 tisuća noćenja. Moglo bi se slično ponoviti i ove godine

7.4.2022.
22:00
VOYO logo

U opatijski apartman sutra stižu gosti iz Njemačke. I oni su tek kap u moru svih koji će Uskrs provesti na Kvarneru.

"Nema otkaza, nema ništa. Uskrs je dosta pun, sto posto i tako da sam zadovoljna. Za sezonu, isto tako, najave su OK. Jedino ako nema otkaza, nadamo se da neće bit. Popunjeni smo skroz", kaže nam Desanka Juraga, vlasnica apartmana u Opatiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na razini Hrvatske, s početkom rata u Ukrajini, gosti su počeli otkazivati, ali kako sada stvari stoje, turistički bi se planovi ipak mogli ostvariti.

"Podsjetit ću da smo u ovoj godini planirali 90 posto ostvarenja iz rekordne 2019. godine, da smo u prvom kvartalu na oko 93 posto noćenja, što je jako dobro, to je jedan trend koji je i dalje pozitivan i nekako s optmizmom nakon današnjeg sastanka gledamo u budućnost", kaže Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'SIGURAN ODMOR' /

Turisti se u Hrvatskoj osjećaju sigurno, ali rezervacija je manje: 'Pad je 30 do 40 posto, a rat je postao normalna tema'

Image
'SIGURAN ODMOR' /

Turisti se u Hrvatskoj osjećaju sigurno, ali rezervacija je manje: 'Pad je 30 do 40 posto, a rat je postao normalna tema'

A sastanak direktora županijskih Turističkih zajednica održan je u Ogulinu. 

"Ogulin je lijep primjer razvoja turizma u Karlovačkoj županiji, on je i u pandemiji bilježio pozitivne stope rasta, što je za svaku pohvalu na lokalnoj razini. Posebice veseli da domaći gosti dolaze u sve većem broju", kaže Željko Fanjak, dirketor karlovačke Turističke zajednice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz fonda HTZ-a financirat će se projekti manje razvijenih turističkih područja, uvjet je da je minimalna vrijednost pojedinog projekta 200.000 kuna. Upravo je Ogulin primjer turističkog procvata.

Jedno od omiljenih mjesta turista ovdje je kuća Ivane Brlić Mažuranić puna čudesa, a čudesna je i ogulinska priroda. Od ponora u koji se zbog nesretne ljubavi, prema legendi, bacila Đula, preko Kleka kojim vladaju vještice, do bistre Dobre. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnje vrijeme se to jako i poboljšalo i više turista dolazi. Imaju štošta i za vidjeti. U razgovoru sa stanovnicima, otkrivamo da i oni osjete veći standard zbog turizma. 
A dobre rezultate za Uskrs, ali i u špici, očekuju i na zadarskom području.

"I sada s 1. travnjem počeli su letovi na Zračnu luku Zadar i otvorilo se, predsezona, što protekle dvije godine nismo imali radi korone", rekla je Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi ovosezonski turistički test je pred vratima, lani je za Uskrs zabilježeno 140 tisuća noćenja. Ove će se godine, unatoč svemu, u hotelima i apartmanima teško do praznog kreveta. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo