o vrućoj temi / Maja Pokrovac iz udruženja Obnovljivi izvori energije u RTL Direktu objašnjava zašto je struja poskupjela i što to dugoročno znači

'Prvi put imamo ministra koji je nakon četiri godine presjeko nečinjenje'

30.8.2017.
22:03
VOYO logo

Struja poskupljuje i to više nego što je itko mogao pretpostaviti. Ministar Tomislav Čorić naknadu za obnovljive izvore energije podigao je sa 3 i po lipe na čak 10 i po lipa po kilovatsatu, prognoze su bile da neće ići više od 7 lipa. 
Što to znači na računu za struju? Prema izračunu samog ministarstva energetike, u kućanstvu s prosječnom potrošnjom, godišnji račun za struju umjesto 3190 kuna stajat će 3466 kuna. To je   poskupljenje od 276 kuna godišnje ili više od 8 posto. Nova cijena struje stupa na snagu već 1. rujna.   

Na godišnjoj razini država s ovim poskupljenjem planira ubrati oko 2 milijarde kuna naknade za obnovljive izvore energije, sav taj iznos mora prebaciti proizvođačima takve energije, dakle vlasnicima vjetrolektrana, kombi elektrana, elektrana na biomasu, solarnih elektrana...  Njih zastupa gospođa Maja Pokrovac iz udruženja Obnovljivi izvori energije koja je gostovala u RTL Direktu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intervju pogledajte u videu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo