nada se da će ipak biti dodijeljena / Majka Luke Ritza za RTL: 'Vjerujem da u svakoj školi postoji dijete koje zaslužuje takvu nagradu'

Suzana Ritz se sastala s ministrom Predragom Šustarom koji joj je ispričao jer nije dodijeljena nagrada Luka Ritz

14.6.2016.
22:40
VOYO logo

Još jedna sramota političke birokracije. Prvi put nakon sedam godina, Ministarstvo obrazovanja nije dodijelilo nagradu učenicima koji promiču toleranciju - nazvanu po tragično preminulom Luki Ritzu

Još je sramotnije objašnjenje resornog Ministarstva. Kažu da nagradu nisu dodijelili jer im se javila samo jedna škola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer pravi je razlog nemar. Škole su trebali informirati o dodjeli nagrade, kao što se to radilo sve godine dosad, kada su kandidirale i po 30 učenika. 

Ministar Predrag Šustar se na kraju ipak ispričao Lukinoj majci Suzani Ritz, koja u razgovoru za RTL Direkt kaže da se nada se da će nagrada biti dodijeljena i ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očigledno je da je došlo do propusta, ništa konkretno mi nije rečeno. Priznata je greška da je trebalo više puta poslati poziv, kao što je bilo prethodnih godina. Trebalo je biti više angažmana. Ja smatram i vjerujem da u svakoj školi postoji dijete koje zaslužuje takvu nagradu. Nagrada nije uknuta, to je bio jedan propust", kaže Suzana Ritz koja se i sastala s ministrom Šustarom koji joj se zbog svega ispričao.

Na pitanje misli li da se zahvaljujući ovoj nagradi nešto promijenilo, Suzana Ritz kaže da ne može reći da se nešto promijenilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi ne možete imati ne znam kakav utjecaj s tom nagradom. Ona može biti podsjetnik na te predivne mlade ljude koji čine prekrasne stvari u svojoj okolini. Tu imate djecu koja samoinicijativno pomažu starijim i nemoćnim ljudima, svojim prijateljima s posebnim potrebama. I mislim da je bitno da se tu djecu može i nagraditi. Da oni kažu 'vau, pa ja stvarno nešto prekrasno radim'. Zato sam ustvari više žalosna što je to bilo propušteno ove godine", kaže Suzana Ritz.

A cijeli razgovor s Lukinom majkom pogledajte u video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo