Pernar: 'Licemjeri' / Manjinci glasovali protiv sebe: Živi zid zatražio više novca za nacionalne manjine iz Proračuna - odbili prihvatiti

Sabor glasuje o 106 ispravno predložena amandmana na Državni proračun, od kojih je Vlada na današnjoj sjednici prihvatila samo jedan

30.11.2017.
11:54
VOYO logo

Klub zastupnika Živog zida uputio je amandman na Prijedlog državnog proračuna za 2018. godinu kojim je tražio da se povećaju izdvajanja za nacionalne manjine. Konkretno - za 20 milijuna kuna.

"Smatram da je tih 20 milijuna kuna bitnije za zaštitu nacionalnih manjina, nego što je to za nabavu borbenih aviona. Ovaj amandman je u interesu Srba, Mađara, Talijana, Roma, Bošnjaka, Albanaca, Čeha, Slovaka itd. Stvarno bi me šokiralo ako bi oni sami glasali protiv toga da im se da 20 milijuna više, tim više što stalno ponavljaju da su ugroženi i da ih treba štititi. Ponukan time predložio sam više novca za njihovu zaštitu. Ako odbiju ispast će licemjeri", kazao je Ivan Pernar očitujući se o amandmanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amandman je podržalo tek 13 zastupnika - ali niti jedan iz redova osam manjinskih zastupnika. Zastupnici srpske nacionalne manjine pritom su se suzdržali od glasovanja iako su bili u sabornici.

Sabor, podsjetimo, danas glasuje o 122 ispravno predložena amandmana na Državni proračun, od kojih je Vlada na današnjoj sjednici prihvatila samo jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo