MINISTAR ZA RTL DANAS / Maras protresao Mamića i društvo: 'Vodstvo Dinama ubuduće će birati navijači'

'Politika mora van iz sporta', poručio je predizborno raspoložen SDP-ov potpredsjednik Gordan Maras i najavio stroge sankcije za sve koji ne budu poštovali Zakon o sportu

30.10.2015.
19:04
VOYO logo

Radimir Čačić nekad je vodio teniski savez, HNS-ova Anka Mrak Taritaš jedriličarski savez, A HDZ-ov Ivan Šuker nedavno je postao predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao izbacivanja politike iz sporta naumio je dokrajčiti SDP-ov Gordan Maras, ako ponovno dođe na vlast.

"Iako to u zakonu već piše, HDZ se ne pridržava zakona i želi da i dalje bude po starome i da političari budu u vodstvima saveza. Mi ćemo izmijeniti zakon i ojačati sankcije i kazne da nikome ne padne na pamet dovesti se u situaciju da bude dužnosnik ili predsjednik i član vodstva nekog saveza", rekao je potpredsjednik SDP-a Gordan Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakon o sportu promijenjen je 2013., ali sankcije za njegovo kršenje nisu propisane.

Kada je preuzeo košarkaški savez, Šukeru nije smetala opomena povjerenice za sukob interesa jer kaže da u savezu volontira, a na prijetnje SDP-ovaca odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali su četiti godine vremena, mogli su promijeniti zakon i sve to riješiti. Sad to sve pomalo izgleda smiješno. Kao i u ostalim segmentima nisu ništa napravili i ove izjave su baš smiješne", prokomentirao je. 

HDZ-ov župan, na predizbornoj turneji sa šefom Karamarkom, ne vidi ništa sporno u političkom interveniranju u sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim politike, Maras je najavio i novi obračun s vodstvom Dinama. Sviđa mu se rješenje stare generacije nogometaša, Šimića, Šokote i Marića.

"Želim da Dinamo bude kao što su Barcelona i Real i da svi navijači koji su članovi kluba biraju koga žele. U ovoj situaciji siguran sam da sadašnji glavni čovjek ne bi prošao, mi samo želimo da navijači kažu što žele i što im je po volji", zaključio je Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Dinama nisu rječiti, ali poručuju da se ne boje i da takve izjave mogu davati samo neiživljeni političari.

Ako se sjetimo Davora Šukera na HDZ-ovoj i Mirka Filipovića na SDP-ovoj listi, jasno je da će čvor politike i sporta trebati dugo raspetljavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo