orešković će odlučiti o njegovoj sudbini / Maratonski sastanak u Vladi o Crnojinoj sudbini: slijedi li smjena ministra branitelja?

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Upitan je li mu prihvatljivo sve što se o Crnoji objavljuje u medijima, premijer je odgovorio kako to ne bi komentirao. 'Kad popričamo, onda ću vrlo jasno to komunicirati u javnosti', poručio je Orešković

27.1.2016.
14:34
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je u Saboru pokrenuta cijela rasprava o aferama novog ministra branitelja Mije Crnoje, a SDP i Zoran Milanović su najavili kako će pokrenuti postupak za njegov opoziv, o svemu se oglasio i premijer Tihomir Orešković koji je cijeli jučerašnji dan bio bez komentara.

Image
neće dati ostavku /

Na novinarkin upit za koga je 'radio u najboljoj namjeri', Crnoja odgovara: 'Za sebe'

Image
neće dati ostavku /

Na novinarkin upit za koga je 'radio u najboljoj namjeri', Crnoja odgovara: 'Za sebe'

Nakon sastanka s predstavnicima MMF-a, Orešković je potvrdio da je jutros razgovarao s ministrom branitelja te da će popodne ponovno razgovarati, nakon čega će o svemu obavijestiti javnost. Premijer i potpredsjednici Vlade još nisu izašli iz Banskih dvora i nema naznaka kad bi sastanak mogao biti okončan. Ispred zgrade Vlade novinarske ekipe čekaju obraćanje premijera Oreškovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo se našli ujutro i mi ćemo se popodne naći i onda ćete vidjeti moj stav. Onda ćemo komunicirati i sve će biti jasno", poručio je premijer.

Nije htio odgovoriti na pitanje je li mu prihvatljivo sve što se o Crnoji objavljuje u medijima, već je samo ponovio da će kada popriča s ministrom branitelja, vrlo jasno to komunicirati u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo i kako je protekao sastanak s predstavnicima MMF-a, a Orešković je prenio da je sastanak trajao sat vremena, u nazočnosti guvernera BorisaVujčića i ministra financija Zdravka Marića.

MMF-u je, kaže, iznio ciljeve programa koji je predstavio Saboru i promjene koje planira provesti do kraja godine, ali i planove za 2017., s naglaskom na smanjenje javnog duga, dok MMF nije iznio nikakve posebne zahtjeve ni primjedbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje planira li se smjena ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića kazao je kako bi, pokaže li se da se Lozančić ogriješio o zakon, trebalo biti nekih promjena. "Ali to ćemo vidjeti", dodao je premijer.

Brkić: Institucije će utvrditi je li Crnoja prekršio zakon

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u srijedu da će državne institucije tek utvrditi je li novi ministar branitelja Mijo Crnoja prekršio zakon.      

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit hoće li Crnoja i dalje biti ministar nakon medijskih tvrdnji da je prijavio lažnu adresu stanovanja zbog izbjegavanja plaćanja prireza Gradu Zagrebu, Brkić je novinarima pred Banskim dvorima rekao da po njegovim saznanjima hoće.

Također je oštro uzvratio novinarima na pitanje kako to da se ne odriče Crnoje bez obzira na njegovo kršenje zakona protupitanjem "jesu li oni suci ili što".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li netko prekršio Zakon o prebivalištu tek trebaju utvrditi institucije Republike Hrvatske, rekao je Brkić. "On je moj prijatelj, on je moj suborac, ali ako je netko kršio zakon, pa da je i rođeni brat, mora odgovarati pred zakonom", kazao je.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo