o odgovornosti / Zdravko Marić: 'Ne zanimaju me neutemeljene optužbe i ne osjećam pritisak da podnesem ostavku'

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Marić odbacio komentare SDP-a i ostalih oporbenih stranaka koje smatraju da bi on trebao snositi odgovornost zbog nepravilnosti u poslovnim izvješćima Agrokora

31.3.2017.
12:36
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar financija Zdravko Marić kazao je u petak kako ne osjeća pritisak da podnese ostavku, da su prozivke političke oporbe neutemeljene i da u njegovoj odgovornosti, dok je bio u Agrokoru, nije bila izrada financijskih izvješća.

Na pitanje novinara u Hrvatskom saboru je li bilo nepravilnosti u financijskim izvješćima Agrokora, što je ovih dana rečeno iz ruskih bankarskih krugova, ministar je kazao kako to nije bilo u njegovoj odgovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli smo što se događalo u proteklih 24, 36 sati po pitanju izjava iz te ruske banke. Dakle, uopće neću ući u komentare vezano za financijske izvještaje. Ono što mogu reći da u mom djelokrugu odgovornosti, dok sam bio zaposlenik Agrokora, nije bilo izrade financijskih izvještaja", kazao je Marić.

Na prozivke iz SDP-a i drugih oporbenih stranaka da bi Marić trebao snositi odgovornost zbog nepravilnosti u poslovnim izvješćima Agrokora, ministar je odgovorio da odbacuje "te gnjusne i u potpunosti neutemeljene insinuacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, ja sam ipak ministar financija i ne mogu si dozvoliti politikanstvo. Imat ću svoju priliku kada ću imati pravi odgovor i za tu političku arenu jer mislim da je za hrvatsku javnost u ovom trenutku najvažnije znati da su to zapravo potpuno neutemeljene tvrdnje", poručio je Marić.

Na pitanje novinara osjeća li pritisak da podnese ostavku, ministar je odgovorio niječno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada u ovom trenutku ne, zato što su to u potpunosti neutemeljene postavke i insinuacije i ne želim dati nikome, a poglavito onima koji su me optužili za pravo da me dovedu u takvu situaciju. Ali, ja sam prema hrvatskoj javnosti u potpunosti čist", kazao je Marić.

Kako će Vlada danas raspravljati o zakonu o sistemski važnim tvrtkama, novinari su pitali hoće li se uopće upotrijebiti Plan B o Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ćemo vidjeti. Od početka govorimo da pratimo razvoj događaja oko Agrokora i nastojat ćemo napraviti najbolje što je moguće, osnovni je cilj zaštita financijske i gospodarske stabilnosti RH", zaključio je Marić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo