Jedan ima više od 8 milijuna kn!

Petir ima golemu ušteđevinu: Istražili smo kako po tom pitanju stoje naš premijer i ministri!

Prema novo predanim imovinskim karticama nakon izbora i nekima starijeg datuma, da ima štednju u novcu prijavilo je 12 od 19 članova Vlade

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Igor Kralj/PIXSELL, Ronald Gorsic/PIXSELL
I. Kri/ 29.8.2020. u 10:15

Nova imovinska kartica bivše europarlamentarke, a sadašnje nezavisne saborske zastupnice Marijane Petir, ovog tjedna izazvala je pozornost zbog čak 5,2 milijuna kuna ušteđevine koju je prijavila. 

Na tragu tog podatka pregledali smo imovinske kartice premijera Andreja Plenkovića i ministara u Vladi kako bi vidjeli tko je sklon štednji u novcu. Prema novo predanim imovinskim karticama nakon izbora i nekima starijeg datuma, da ima štednju u novcu prijavilo je 12 od 19 članova Vlade. Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa objavilo je nove kartice većine članova Vlade, dok imovinske kartice ministra obrazovanja Radovana Fuchsa još nema.

Grlić Radman uštedio više od 8 milijuna kuna 

Prema imovinskim karticama, daleko najveću štednju prijavio je ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman. U njegovoj "kućici" gdje se upisuju podaci o štednji stoji njegova osobna štednja od čak milijun i sto tisuća eura što, preračunato u kune, iznosi oko 8,27 milijuna kuna. Grlić Radman je napisao da je toliku štednju stekao darovnim ugovorom, od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada i od kapitala. 

Odmah iza Grlića Radmana, ali s višestruko manjim iznosom po visini štednje, smjestio se predsjednik Vlade Andrej Plenković. Premijer je prijavio 155 tisuća eura osobne štednje te 7072 eura štednje bračnog druga. Ukupna prijavljena štednja Plenkovića i njegove supruge stoga iznosi oko 1,2 milijuna kuna

Image
Rok 30 dana

Imovinske kartice: Petir uštedjela 5,2 milijuna kuna, Škoro još nije predao

Image
Rok 30 dana

Imovinske kartice: Petir uštedjela 5,2 milijuna kuna, Škoro još nije predao

Ministri Marić i Obuljen Koržinek imaju više od pola milijuna kn štednje

Više od pola milijuna kuna, odnosno gotovo 600 tisuća kuna, štednje prijavio je potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić. U njegovoj kartici stoji štednja od 25 tisuća dolara, 25 tisuća eura i 250 tisuća kuna što sveukupno iznosi oko 597 tisuća kuna.

U klub "štediša" iznad pola milijuna kuna još se jedino smjestila ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek koja ima štednju od 50 tisuća eura i 170 tisuća kuna što ukupno iznosi oko 546 tisuća kuna.   

Upravo se čita

Image
'zdravstvo se raspada'

Vidović Krišto proziva Plenkovića: 'Hitna je diskutirala s Matijanićem, a Jandrokovića su vozili na snimanje pluća'

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u zadnjoj objavljenoj imovinskoj kartici iz veljače prijavio je štednju supruge u iznosu od 55 tisuća eura (oko 413 tisuća kuna). 

Tko ima više od 100 tisuća kuna štednje?

U grupi ministara koji su prijavili više od 100 tisuća kuna štednje je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac koja je prijavila 27 tisuća eura (oko 203 tisuće kuna) štednje bračnog druga pa potom ministar zdravstva Vili Beroš sa štednjom od 21 tisuće eura (oko 157 tisuća kuna), ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica koji je prijavio 10 tisuća eura i 50 tisuća kuna štednje (ukupno oko 125 tisuća kuna) i ministar obrane Mario Banožić koji ima štednju od 15 tisuća eura (oko 112 tisuća kuna). 

Ispod 100 tisuća kuna štednje prijavili su ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović (ukupno oko 88 tisuća kuna) potom ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat s 80 tisuća kuna štednje i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić koji je prijavio 10 tisuća eura (oko 75.000 kn) štednje bračnog druga. 

Svim ostalim ministrima je "kućica" u koju se upisuje štednja ostala prazna, dok Povjerenstvo još nije objavilo imovinsku karticu ministra Radovana Fuchsa pa za njega niti ne znamo ima li štednje. 

Image

Jedan ima više od 8 milijuna kn! Ovo je 5 članova Vlade koji su najviše uštedjeli

Fotogalerija
Image

Jedan ima više od 8 milijuna kn! Ovo je 5 članova Vlade koji su najviše uštedjeli

Fotogalerija
I. Kri/ 29.8.2020. u 10:15

Više s weba

Pročitajte još

Image
epidemija

Stožer objavio nove podatke o zaraženima: Umrlo je 14 ljudi

Više s weba