opsežna objava na facebooku / Markić se zbog Hasanbegovića obrušila na Plenkovića: 'Razveselio je sve one koji sigurno nisu glasali za njega'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Markić je nezadovoljna što se Plenković odrekao njenog bivšeg suradnika i umjesto njega se odlučio za Ninu Obuljen

19.10.2016.
10:55
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Željka Markić iz udruge U ime obitelji na svom se profilu na Facebooku u poduljem postu osvrnula na činjenicu da je Zlatko Hasanbegović izvisio iz kadrovske križaljke mandatara Andreja Plenkovića te je poručila da je Hasanbegovića naslijedila njegova suprotnost.

"Zlatko Hasanbegović prvi je HDZ-ov ministar kulture u posljednjih 15 godina koji je prestao novcem poreznih obveznika financirati lijevo-liberalne udruge, medije i kulturne projekte koji su uništavali hrvatsku kulturu, a kako bi osigurao da ga ne napadaju. Zbog toga su se na njega udruženim naporima obrušili SDP, HNS, satelit Beljak te o njima ovisne udruge i većina medija. Svi oni večeras slave", napisala je sinoć Markić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novi je mandatar imenovao Hasanbegovićevu suprotnost", napominje i kreće s nabrajanjem mogućih razloga zbog kojih bi mandatar odabrao ministricu kulture kojom je oduševljena oporba, a nezadovoljan velik dio onih koji su mu omogućili da postane mandatar. 

Misli da je jedan od razloga neslaganje Plenkovića s Hasanbegovićevim 'antikorupcijskim i antitotalitarnim potezima'. Jedan od razloga je, misli Markić, i mogućnost da Plenkovićeva taština nije mogla podnijeti da mu zbog Hasanbegovića lijepe etiketu desničara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda je od Hasanbegovića odustao i zbog Milorada Pupovca, a možda Plenković dijeli stavove Nine Obuljen o Domovinskom ratu…

"Da ne nabrajam dalje, mogući razlozi su jedan gori od drugoga. Jedno je sigurno - micanjem iz Vlade ministra s najviše preferencijalnih glasova, koji je jedini, na institucionalni način, krenuo rješavati korupciju u svom resoru - mandatar je dao potpuno novo značenje riječi vjerodostojnost. Čijeg je to povjerenja bio dostojan Andrej Plenković?", zaključuje Markić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo