nakon pobjede / Marko Jelić za Danas: 'Prljavu kampanju nitko ne cijeni, to pokazuje da nemaju ideja'

31.5.2021.
19:08
VOYO logo

Nakon tri desetljeća Šibensko-kninska županija više nije utvrda HDZ-a. Gorana Pauka, koji je bio župan od 2006. godine, na izborima je uvjerljivo porazio nezavisni Marko Jelić, dojučerašnji gradonačelnik Knina.  Zanimljivo je da je Pauk u Šibeniku dobio 3 i pol tisuće glasova manje od HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Željka Burića, koji je prema rezultatima izbora za Gradsko vijeće popularniji od same stranke. 

Najprije je skinuo s trona "kninsku kraljicu" Josipu Rimac, a sada nakon 3 desteljeća vladavine HDZ-a u Šibensko-kninskoj županiji, doktor molekularne biologije iz Knina Marko Jelić s uvjerljivih 61 posto glasova pobjedio je i dojučerašnjeg HDZ-ovog župana koji je na toj funkciji bio zadnjih 16 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji je recept i kako ste uspjeli?

Recept je jednostavan, pošteno i marljivo raditi, imati ideje i biti uporan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po čemu je Knin drugačiji sada nego prije četiri godine što  smatrate svojim glavnim postignućem?

Jednakost, nema više stranačkog niti bilo kakvog klijentelizma. Ono što ste mogli primijetiti i tijekom izbora nije bilo rasprave o nacionalnosti, ljudi se bave konkretnim stvarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ prilično moćan na ovom području, to je jedna od utvrda HDZ, kako ste gradili kampanju?

Mi nismo pričali o nikome droge, nego o sebi o provedenim projektima i sebi, a građani su to prepoznali. Prljavu kampanju nitko ne cijeni, to pokazuje da nemaju ideja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji su glavni projekti? 

Ono što ćemo napraviti, organizirati županijsku upravu, drugo sastati se načelnicima i gradonačelnicima općina i to na redovitoj bazi. Puno je projekata i planova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo