Učenici su po cijeloj Hrvatskoj / Marljivo se radi na sanaciji škola, ali ona ne ide tako brzo: 'Najbolniji podatak je da su se neki učenici ispisali'

Drugo polugodište ni po jednom modelu u Sisačko-moslavačkoj županiji nije počelo u 17 škola

22.1.2021.
23:00
VOYO logo

Nakon prvog tjedna nastave drugog polugodišta u Sisačko-moslavačkoj županiji situacija je nešto bolja. Nastava će početi u još osam škola. Krenulo se u sanaciju lakših oštećenja, sve kako bi se učenici što prije vratili u klupe.

U ostatku zemlje do početka veljače većina učenika nastavu će imati online, a novu odluku odredit će epidemiološka situacija.

U svoju školu ne mogu, a nakon odgode od tjedan dana, nastava počinje online.

"I učenici i djelatnici su zapravo po cijeloj Hrvatskoj, po gradovima, kod rodbine po hotelima ali će svi pratiti nastavu. Dvije su škole u Petrinji koje nisu stradale kao naša i kako se budu obnavljale dio po dio naših učenika ići će u razrede tamo", kazao je Robert Groza, ravnatelj I. Osnovne škole u Petrinji.

U razredima, samo ne u svojoj školi, su već ovaj tjedan maturanti sisačke srednje škole Viktorovac, ostali učenici nastavu imaju online, a tako će biti još neko vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Steinway klavir /

Najvrjedniji instrument danas je spašen iz Glazbene škole 'Fran Lhotka' u Sisku

Image
Steinway klavir /

Najvrjedniji instrument danas je spašen iz Glazbene škole 'Fran Lhotka' u Sisku

"Trenutno nam je van Siska 41 učenik. Preko 100 učenika nije u svojim kućama, u prikolicama su ili u zamjenskim stanovima, najbolniji je podatak da su se četiri učenika ispisala", kazala je Koraljka Polić, ravnateljica Srednje škole Viktorovac Sisak.

Drugo polugodište ni po jednom modelu u Sisačko-moslavačkoj županiji nije počelo u 17 škola. Unjih devet početak nastave odgođen je i idući tjedan. Najvažnije je što prije obnoviti školske objekte.

"Za devet crvenih škola nije realno da će se naći brza rješenja, rješenja će biti da će morati ići u druge objekte,druge škole. Ovih 12 žutih su prešle u lakšu fazu, zeleno s preporukom, ali sanacije su i dalje u tijeku", poručio je Darjan Vlahov,  pročelnik Odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sisačko-moslavačke županije.

I idući tjedan u ostatku zemlje nastavu u školskim klupama imat će smo učenici nižih razreda i maturanti, svi ostali na daljinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je to da učenici mogu postaviti pitanje i da ta online interakcija bude vjerna radu u učionici", ustvrdila je Violeta Vragotuk, ravnateljica OŠ Središće u Zagrebu. 

Iznimka ostaju Istarska i Primorsko-goranska županija gdje nastavu u školi imaju samo osnovnoškolci od prvog do četvrtog razreda.

"Ta je mjera zapravo donesena zbog solidarnosti i želje da se smanji mobilizacija i mogućnost zaraze i izvan škole i da se pridonese tom pozitivnom trendu", poručila je Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a. 

Odluka o održavanju nastave u veljači i povratku u škole i ostalih učenika, bit će donesena idući tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo