žrtva liječničke pogreške / Maškarin: 'Tužan sam jer država u 11 godina nije pokazala nimalo interesa da me obešteti'

I dok Miroslav Maškarin i dalje čeka pravdu i odštetu: liječnika koji ga je učinio 100-postoptnim invalidom, od presude je spasila zastara. Posjetili smo najpoznatiju žrtve liječničke pogreške i sporog pravosuđa

3.3.2017.
19:00
VOYO logo

Slučaj Miroslava Maškarina, dječaka kojemu je zbog liječničke pogreške morala biti odrezana noga vuče se od 2006. godine a sad je evo tužba protiv kirurga Branka Popovića otišla u zastaru.

Da apsurd bude još veći odvjetničke troškove Popovićevom odvjetniku morat će namiriti država, negdje oko 90.000 kuna. Drugi postupak, u kojemu Maškarin od bolnice traži naknadu za izgubljenu nogu još se vodi, do sada nije dobio ni kune.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša reporterka Ida Balen javila se uživo s Raba, gdje je razgovarala s najpoznatijom žrtvom liječničke pogreške, a sada i sporog pravosuđa.

Kako ste vi doživjeli ovu zastaru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žalostan sam što je zbog loše organizacije sustava došlo do zastare, u ovih 11 godina nisu pokazali nimalo interesa i stručnosti da se to riješi na pravedan način. Razočaran sam cijelom RH jer to spada u njihove službe.

Ne primaš niti kune invalidnine?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne, nemam pravo na naknadu jer se vodi da mi se ova situacija dogodila zbog bolesti?

Kakva vam je kvaliteta života i kako doživljavate posljednjih 11 godina? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvaliteta života je loša jer s obzirom na oštećenje i gubitak noge imam još popratnih zdravstvenih problema koji su nastali nakon operacije, svakodnevni bolovi, fizičke prepreme u okolini. Financijski dio isto stvara velik problem. 

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo