SVUGDJE VESELO / Maturanti nakon dvije godine u pandemijskim uvjetima, posljednji dan nastave slave na ulicama i trgovima

O maturi o koja ih čeka već sljedećeg tjedna, danas rijetko koji maturant razmišlja

25.5.2022.
21:30
VOYO logo

Iako povorka s glavnog trga službeno nije bila organizirana - zagrebački maturanti tradiciju su nastavili.

"Mi smo se organizirali sami i hvala Bogu da jesmo, ide se slaviti", kazao je Andrija Jaković, maturant Strojarsko-tehničke škole Fausta Vrančića u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da smo se organizirali ovako je svake godine pa zašto ne bi i mi tako", kazao je Vito Katić, maturant Prve ekonomske škole u Zagrebu.

Ni ova godina nije prošla bez kupanja u Manduševcu, a zabava se s trga preselila na Bundek, o maturi koja ih uskoro čeka danas nitko ne razmišlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za maturu sam počela učiti odavno, ali danas o tome nema riječi, to ćemo kad se svi malo dobijemo nakon ovoga", kazala je Iva Blašković, maturantica Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu.

Image
Čudesna djevojka /

Riječka maturantica Nika sa svojim inovacijama osvaja svijet: Njezin najnoviji izum je pametni ormar

Image
Čudesna djevojka /

Riječka maturantica Nika sa svojim inovacijama osvaja svijet: Njezin najnoviji izum je pametni ormar

"Najiskrenije ovo mi je najbolji dan u životu, ja ne znam hoće li se ovo ikada ponoviti. Stvarno je fenomenalno", rekao je Domagoj Kralj, maturant Tehničke škole u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ekipa u razredu je savršena, najbolje četiri godine u životu, falit će mi svi jako", rekla je Uma Pisarović, maturantica Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu.

"Entuzijastično, ali s druge strane pet godina sjediš s nekim i sad sve nestane u jednom danu malo je tužno", kazao je Ivica Borac, maturant Škole za medicinske sestre Vrapče u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na red su pazili policajci i redari, hitna pomoć i spasioci. Maturante je došao pozdraviti i gradonačelnik Tomašević.

Nije mu se svidio njihov glazbeni odabir pa je izjavu dao malo dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim im puno sreće u daljnjem obrazovanju i zapošljavanju imali su teške godine. Naravno da je bilo povorke samo je ja nisam predvodio kao bivši gradonačelnik, to nije moj stil", kazao je Tomislav Tomašević.

Od srednjoškolskih klupa u Rijeci su se maturanti opraštali bakljadom na Korzu. Od ranog jutra veselo je i u Dubrovniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je super sve je super, da je svaki dan ovakav gdje bi mi bili", kazao je Mateo Bošković, maturant Turističke i ugostiteljske škole u Dubrovniku.

"Atmosfera je odlična, stvarno odlična, dalje ćemo sve vidjeti najbitnije je da se matura prođe", kazala je Glorija Lukačić, maturantica Turističke i ugostiteljske škole u Dubrovniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od tisuću maturanta u Osijeku od škole se oprostilo plesom. Točno u podne zaplesali su kvadrilju.

Triježnjenje nakon zabave morat će biti brzo jer maturante već idući tjedan čekaju prvi ispiti državne mature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa zagrebačkog Bundeka javila se Zorana Čičak Kulić.

"Službeno, glazbeni program na Bundeku trajat će do 20 sati, a zapravo zabava bi mogla trajati do dugo u noć. Maturanti su rekli da će veći dio dana provesti ovdje, a da se zabava onda nastavlja u iznajmljenim vikendicama, klubovima i slično. Velik broj njih je i dalje tu, uglavnom su u svojim grupicama, a manji dio je u šatoru gdje se održava glazbeni program koji je organizirao grad. Cijelo vrijeme su tu policija, vatrogasci, sto zaštitara čak i spasioci za slučaj da netko pijan uđe u jezero. Hitna služba danas je do 18 sati imala 29 intervencija, a četvero maturanata morali su odvesti na bolničko liječenje. Nekoliko intervencija imala je i policija. Čak su i priveli nekoliko maturanata. Riječ je bila o nedozvoljenoj upotrebi pirotehnike. Odnosno palili su bengalke. U cijeloj zemlji se slavi bez razmišljanja o onome što ih čeka, državnoj maturi, fakultetima, ali vrlo brzo će morati krenuti s učenjem jer kreće državna matura. Prvi obvezni ispit pišu sljedećeg petka, iz engleskog jezika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo