objasnio svoj postupak / Među 'izdajnike' se upisao i Grbin kao 'srbočetničkokomunističkoudbaškopartizanski' zločinac

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Nisam mislio niti planirao pisati o registru izdajnika. Bio sam uvjeren da će to ostati jedna marginalna izjava jednog marginalnog čovjeka i tek jedna nevažna crtica u povijesti suludih prijedloga s kojima se hrvatska politička javnost susretala. Bio sam u krivu', piše Peđa Grbin

24.1.2016.
13:48
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo
Image
objašnjenja su urnebesna /

Građani odlučili 'pomoći' novom ministru branitelja: prijavite se i vi u registar izdajnika!

Image
objašnjenja su urnebesna /

Građani odlučili 'pomoći' novom ministru branitelja: prijavite se i vi u registar izdajnika!

Kolektiv SKROZ objavio je registar u koji se građani koji se sami smatraju izdajnicima mogu prijaviti, kako bi 'pomogli' novom ministru branitelja MijiCrnoji koji planira objaviti registar izdajnika. U njega se upisao i SDP-ovac PeđaGrbin i to kao 'srbočetničkokomunističkoudbaškopartizanski' zločinac.

"Nisam mislio niti planirao pisati o registru izdajnika. Bio sam uvjeren da će to ostati jedna marginalna izjava jednog marginalnog čovjeka i tek jedna nevažna crtica u povijesti suludih prijedloga s kojima se hrvatska politička javnost susretala. Bio sam u krivu", piše Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije je na Facebooku objasnio svoj postupak:

"Jer onog trenutka kada predlagatelj takvog registra postane ministar u Vladi Republike Hrvatske, kada iza njega stane parlamentarna većina pa onda još i prvi potpredsjednik Vlade, s ovlastima zamjenika premijera, Tomislav Karamarko podrži takav registar tada pitanje registra izdajnika postaje ozbiljan problem za demokraciju i građane ove zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nekoliko posljednjih mjeseci mogli smo na primjeru Poljske pratiti kako izgleda kada se zatire demokracija i sloboda govora u ime nacionalnih interesa. Također, mogli smo i vidjeti da Europa ne šuti i reagira na to i da Poljskoj prijeti suspenzija iz tijela odlučivanja upravo te Europe, za koju smo se toliko borili da u nju uđemo.
Zbog toga, pozivam sve vas koji se ne slažete s ovakvim prijedlozima i ovakvim vođenjem politike da posjetite stranicu Registar izdajnika, link na koju dijelim i pridružite se popisu "izdajnika".

I za kraj, da ne griješim dušu, zahvaljujem drugom potpredsjedniku Vlade, Boži Petrovu na odlučnom stavu da neće dopustiti takav registar i nadam se da se, u koalicijskom pregovaranju koje će očito uslijediti, neće oko toga predomisliti!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo