zadnja sjednica vlade / Milanović: 'Bili smo narodna vlada, zaustavili smo pad i ostavljamo Hrvatsku s pozitivnim parametrima'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sjednice Vlade sveukupno su trajale 218 sati i 55 minuta i na njima je ukupno bilo 5.795 točaka dnevnoga reda. Na Vladin prijedlog Hrvatski sabor donio je 810 zakona, a od toga 277 ih je bilo usklađivanje sa zakonodavstvom Europske unije

14.1.2016.
10:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vlada premijera Zorana Milanovića u četvrtak je održala  svoju zadnju sjednicu na kojoj će usvojiti i izvješće radu u protekle četiri godine te poduzetim i nepodmirenim obvezama koje ukupno ima 2259 stranica.

Tehnički premijer Zorana Milanović na posljednjoj je sjednici svoje Vlade zahvalio svim ministrima i građanima koji su podržavali rad Vlade te kazao kako sva postignuća u protekle četiri godine govore da su bili narodna Vlada koja budućoj Vladi ostavlja državu u puno boljem stanju od onoga koje su oni zatekli 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedio je stanje koje je u Hrvatskoj zatekla njegova vlada s avionom koji je bio s praznim kokpitom i izvan kontrole, 'u kojem život putnika nije bio ugrožen, ali je bilo jako turbulentno i nesigurno'.

"Mi smo tom zrakoplovu vratili letnu konfiguraciju, on je sada na krstarećoj visini i zaustavili smo negativne trendove pada i to velikog pada u 2009. i 2010. Zemlja ponovno ima gospodarski rast i ima pozitvne sve parametre koji uspjeh znače i sve što god pogledate je dobro", rekao je Milanović.

Dodao je da i jedno od posljednjih izvješća EK govori o tome da je indeks poslovnog povjerenja i očekivanja, odnosno poslovna klima u Hrvatskoj, prva ili druga u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

(Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

"Hrvatska je danas bolja", poručio je Milanović zahvalivši svima koji su ih podržavali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prostoru prava manjina bili smo tvrdi jer jedino tako se može. Branili smo prava slabijih. Branitelje smo uspjeli zaštiti od bilo kakvih daljnjih rezova. Bilo je teško, ali sve je to dio političke borbe. Bilo smo narodna vlada. Birao nas je , održavao i ponovno na ovim izborima u velikom broju podržao hrvatski narod", istaknuo je. 

Vlada u brojkama

U njemu se, uz ostalo, mogu naći podaci o stanju obavljenog posla od 2011. do 2015. po 20 ministarstava te državnim uredima i zavodima, izvješća o financijskim i ugovornim obvezama, riješenim i neriješenim predmetima i sudskim sporovima, poslovima u tijeku, pripremljenim zakonskim i podzakonskim aktima, strategijama i ostalim aktima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada Zorana Milanovića prvu je sjednicu održala 29. prosinca 2011. i u četvrtak će održati svoju 272. sjednicu.

Sjednice su sveukupno trajale 218 sati i 55 minuta i na njima je ukupno bilo 5.795 točaka dnevnoga reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Vladin prijedlog Hrvatski sabor donio je 810 zakona, a od toga 277 ih je bilo usklađivanje sa zakonodavstvom Europske unije.

Banski su dvori u četiri godine donijeli 9.843 akta, a od tog broja tisuću je bilo zakonskih prijedloga, 674 uredbi,  2.733 odluke, 420 prijedloga odluka te 2.351 zaključak i 2.665 rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saboru je Vlada uputila 268 mišljenja, a o njezinom je radu Saboru bilo podneseno pet interpelacija.

Na zastupnička pitanja Banski su dvori odgovorili 374 puta, a Ustavnome sudu uputili su 81 akt te Upravnome sudu 45 akata, navodi se, uz ostalo, u izvješću koje je prva točka sutrašnje sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo