Roditeljska intervencija / Milanović 'mail za 5 u školi' okreće na šalu, a sinu mu prijeti da, osim predsjednikovog, postane i - mamin sin

Istodobno, jedna nastavnica za Direkt kaže da više niti ne zna raditi nego pod pritiskom i prijetnjama, sve zbog tih suludih petica

5.7.2022.
22:31
VOYO logo

Na kraju dana, najgore je, znate kome? Marku Milanoviću. Petra Mlačić ima priču… "Da je to meni mama napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio, ali mama je mama. Mama je ostavila pisani trag", komentirao je predsjednik Republike Zoran Milanović.

A što je to mama, u ovom slučaju i prva dama, napravila? Nije mogla prešutjeti cijeli niz grešaka profesorice iz matematike svog mlađeg sina pa je poslala mail ravnateljici. Istina je da u mailu niti jednom riječju to nije tražila, ali isto je tako istina da, nakon intervencije, Milanović junior umjesto sa 4,8 školsku godinu završava s prosjekom 5.0. Suzana Hitrec, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja: "Sve se može gledati kao vrsta pritiska bez obzira je li riječ o supruzi od predsjednika ili je to neka druga majka ili neki drugi otac."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
INTERVENCIJA MUSIĆ MILANOVIĆ? /

Milanovićevu sinu nakon roka mijenjali su zaključene ocjene? 'Zašto se nekima izlazi ususret, a druge zakida?'

Image
INTERVENCIJA MUSIĆ MILANOVIĆ? /

Milanovićevu sinu nakon roka mijenjali su zaključene ocjene? 'Zašto se nekima izlazi ususret, a druge zakida?'

Ali s obzirom na to da se radi o "prvoj majci", val moraliziranja je krenuo. Svi bi redom na njenom mjestu postupili drugačije.

Marijan Pavliček, predsjednik kluba zastupnika Hrvatskih suverenista: "Ovo je sramotno da si prva dama to dozvolila."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrej Plenković, predsjednik Vlade: "Svi čitaju, pa čitam i ja, ali neću to komentirati."

Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta: "Najveću je štetu napravila samom predsjedniku, svojoj obitelji i svom djetetu, mislim da se i sama pokajala."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok danas nitko ne bi napravio tako, ovo je realnost.

Tamara Šoić, nastavnica hrvatskog jezika Tehničke škole Rijeka: "Meni je to nešto što mi je postalo normalno, ja više niti ne znam raditi na drugi način osim pod takvim pritiskom. Imate dva izbora; ili ćete svima dizati ocjene i davati ove nerealne petice o kojima govorimo ili ćete s druge strane biti zlostavljani i maltretirani kako se događa meni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema jedinica, ma nema niti četvorki više. Dijete koje u 8. razredu nema ne dobre nego najbolje ocijene, nema se gdje upisati, a roditelji zovu, tuže, prijete.

"Puštaju da ravnatelji rade od nas što hoće, da pritisci roditelja budu tako jaki da nema drugog izlaza nego popustiti", kaže nastavnica Šoić, koja, premda ima već 26 godina radnog staža, i dalje osjeća strah i nelagodu zbog pritisaka, pa dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je to izrečeno pod prijetnjom da, kad sljedeći put budem morala napredovati u struci, neću moći upravo zbog toga napredovati. To je za mene otvorenja prijetnja."

Ministarstvo, inspekciju, agenciju sve ih je upoznala s time i dobila - ništa. S druge strane, nebrojeno puta joj je dolazila inspekcija zbog ocjena, ista ona poslana sad u Klasičnu gimnaziju zbog Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovan Fuchs (HDZ), ministar znanosti i obrazovanja: "Taj mail, ako se htjelo ukazati na nedostatke samog funkcioniranja, je poslan na krivu adresu. Možda je mogao biti poslan ravnateljici, ali puno bi bilo učinkovitije da je poslan Agenciji za odgoj i obrazovanje koja bi utvrdila pedagoške nedostatke, a ozbiljne povrede i propuste za to izlazi prosvjetna inspekcija."

A Musić Milanović mail nije niti poslala privatno, već sa službene adrese, one HZJZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi mene pitate zašto je to poslano sa službenog mail? Nema žena privatni siromašni smo. Reći ću joj da otvori gmail", kazao je predsjednik, njen suprug.

Mirela Holy, bivša Ministrica zaštite okoliša i prirode: "Predsjednik MIlanović je pokazao da nije baš ekspert po pitanju komunikacije zato što otvaranje gmaila ne košta ništa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odakle sad tu bivša ministrica zaštite okliša? E, pa baš je ona funkciju u Milanovićevoj vladi izgubila zbog jednog maila kojim je htjela intervenirati kod stranačkog kolege.

"Dvostruki ili trostruki ili sedmerostruki kriteriji. Naime, na moj slučaj je Zoran Milanović reagirao kao na politički korupciju dok ovdje bagatelizira i ustvari govori da se ne radi o ničemu značajnom što mislim da je potpuno pogrešan pristup. Nerealno je očekivati da bi on podnio ostavku, ono što je očekivao da ću ja napraviti", dodala je Holy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom slučaju, Predsjednik Republike i otac - o svemu ništa nije znao:

"Ima sve pet. Jaka stvar. Zezat će ga u klubu. Mislim bit će štreber najobičniji. Sad je kasno, moj sin završava školu za godinu dana i onda će se upisati u HDZ."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A dok se trudi sad ovo baciti na šalu, pitanje je kako je Marku, kojem kao da nije dovoljna titula predsjednikova sina, sad bi mogao dobiti i onu maminog.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo