PREDSJEDNIK U VUKOVARU / Milanović: 'Majka me zamolila da ne diram Jandrokovića radi mira u široj familiji'

Image
Foto: RTL

Milanović je kazao da nije ni na strani Rusije, ni Ukrajine, već na strani Hrvatske

3.5.2022.
13:36
RTL
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara povodom obilježavanja Dana Grada. Nakon toga dao je izjavu za medije te komentirao premijera, aktualnosti, ali i pomilovanje Mustača i Perkovića.

"Zajedno s nekim odvjetnikom izmanipulirao Gotovinu, Čermaka i druge generale kao udbaške idiote, sitne budale, a onda su jučer izjavili da sam se zalagao protiv širenja NATO-a još prije napada Rusije na Ukrajinu, naravno da jesam, ali na širenje na Ukrajinu, Gruziju i Moldovu. Takvu laž može plasirati udbaška osovina. To znaju samo Udbašenković, Njonjo od HDZ-a koji se javio neki dan. Moja majka me zamolila radi mira u široj familiji da ga ne diram, da ga ne gazim, morat ću opet", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na upozorenje Medvedeva da mu prijeti odmazda Kijeva.

Image
POSLAO PORUKU /

Bliski Putinov suradnik: 'Zoranu Milanoviću prijeti odmazda zbog izjava o Ukrajini'

Image
POSLAO PORUKU /

Bliski Putinov suradnik: 'Zoranu Milanoviću prijeti odmazda zbog izjava o Ukrajini'

"Ja nisam na strani Rusije, niti poznajem Medvedeva niti se želim navlačiti na takve udice da se stavljam između njega i nekih luđaka u Ukrajini ili Rusiji. Na hrvatskoj sam strani, na strani naroda, pokušavam iskamčiti što je moguće više. Tretiraju nas kao budale, naciju trećeg reda, sve to huljski podupire Plenković samo da bi se obračunali sa mnom. Nisam mu neprijatelj i suparnik. Radi svoj posao, radi ga stravično, lopovski, na čelu je bande koja je osuđena za kriminal i to ne prestaje. Svaki skup se pretvori u idolatriju Plenkovićevog doprinosa preporodu neke sredine, muze slave Apolona s harfama i lutnjama u baroknim i postbaroknim kazalištima", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Udbaške metode kojima se Udbašenković odgojen u maniri KOS-a i vojne bolnice služi su strašne. Kako da obranim minimalnu čast svoju i najslavnijih ratnih zapovjednika prema kojima je Plenković običan šuft. Staviti Gotovinu u jednu poziciju udbaškom smicalicom, to može vrlo niska forma političkog i ljudskog života", kazao je.

Milanović je komentirao i prepucavanje između njega i Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko je prvi počeo? Tko već godinu dana ignorira i bojkotira, izbjegava zajedničke vijence? Tko je dao podsuknjašima i podrepašima da me bojkotiraju? Tko je Gotovinu, Čermaka, da ih ne nabrajam a trebao bih, nazvao udbaškim pudlicama? Tko govori da sam aj ruski agent? S Rusijom veze nemam. Kad je dolazio šef Gazproma u Zagreb dobio je od mene šut kartu. Lako ću ja s tim, ne bojim se Rusa ni Ukrajinaca. Rusi su agresor u ovom ratu, a na vlasti imamo kliku koja aktivno radi protiv interesa hrvatskog naroda u BiH. Prisegnuo sam za njihovu zaštitu i politički ću za to poginuti ako treba. On će se morati postaviti prema iznenadnom pitanju o ulasku Finske u NATO. Ako Cipar može staviti veto na sankcije Lukašenka dok se ne riješi problem s Turskom oko eksploatacije plina, kako to Hrvatska ne bi mogla napraviti? Ja ću staviti veto na pozivnicu", kazao je Milanović.

Kazao je i da će proganjati svakog zastupnika koji digne ruku za ratificiranje sporazuma prije nego što se provede izborni zakon u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo izdajničku vladu koja izdaje Hrvate u BiH, a taj narod tamo traži jako malo, samo osnove ravnopravnosti, državu gdje se poštuju nacionalna prava", kazao je Milanović.

"U BiH se očekuje da se ignorira činjenica da postoje Hrvati, Srbi i Bošnjaci pa da Bošnjaci mogu preglasati Hrvate. Za ovo smo se pripremali, potopit ćemo ih intelektualno, mene neće slomiti. Igraju na izdajničku vladu. Ja ne želim biti simpatičan u Bruxellesu, nije me briga, to su tamo totalni bezveznjaci", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da treba pogledati koliko je puta diplomacija bila suzdržana ili uložila veto kada su napadali Viktora Orbana.

"Ja se ne slažem s Orbanom, ali to je iživljavanje. Tu sam principijelno na strani Orbana, ne politički. A ove naše šmizle su svaki put bile na strani Orbana, bili su suzdržani, a sad rade protiv Hrvata", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad će mene sitni kukolj nazivati šovinistom i ekstremistom. Hrvati znaju tko sam ja. Ja se ne natječem za poziciju u Bruxellesu, ja sam to mogao 2014. Imao sam ponudu na stolu, nisam to napravio, bilo mi je neugodno otići na plaću od 20.000 eura", kazao je Milanović.

Govoreći o Vukovaru, Milanović je kazao da grad danas izgleda uzorno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da uvjet nestalih mora biti riješen kako bi Srbija ušla u Europsku uniju.

"Ovo nije ucjena, niti je ovo s Finskom i Švedskom ucjena, niti je iznuda", kazao je te dodao da Hrvatska ne radi ništa protupravno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je kazao i da je Za dom spremni štetan za Hrvatsku.

"Ako dođem Jasenovac kao Hrvat i kažem da tamo nije mjesto nekom spomeniku na kojem provociraju Srbe, za dom spremni, to je štetno, onda ću reći i u Borovu da četnički spomenik mora zaroniti u rijeku. Ali to hrvatska vlada neće napraviti jer su bijednu licemjeri jer sve kupuju", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovi dani su jako važni, ne odustajem od svog stava, znam da ga većina Hrvata podržava. Ja se borim mirnim sredstvima, to su naša vitalna prava, to je pola milijuna Hrvata u BiH. Ja sam, kako je rekao Udbašenković, Komšićev jaran. Ja sam to bio, ljudima pristupam možda ne naivno, ali dobronamjerno. Kad sam vidio da je džepar i lopov, doviđenja", zaključio je Milanović.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo