stigao na brač / Milanović očekuje ulazak u 2. krug predsjedničkih izbora: 'Ovo će biti duga i teška trka'

Zoran Milanović osvrnuo se na aferu 'Kuščević', ali i na mogućnost da bi Plenković mogao otići u Bruxelles

29.6.2019.
18:53
VOYO logo

Na aferu 'Kuščević', ali i na mogućnost da Andrej Plenković ode u Bruxelles, osvrnuo se na Braču kandidat za predsjednika države Zoran Milanović.

Kako nam je rekao, stigao je zbog proslave Dana grada Supetra, baš kao što je bio i na proslavi Dana antifašističke borbe u Brezovici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Supetar je došao na poziv prijatelja na neformalno druženje, a kako se našalio, i da bi "osluhnuo bilo naroda". Milanović je najavio dugu i tešku političku trku, ali i svoju nadu da ulazi u drugi krug izbora. Najavio je borbu protiv korupcije, lopovluka i pohlepe.

"Ovo će biti duga i teška trka, ne nadam se ničemu laganom", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje, misli li da bi Plenković trebao smijeniti ministra uprave Lovru Kuščevića zbog afere s nekretninama, Milanović je odgovorio: "Ja ne mogu i neću komentirati svakodevne političke događaje, to se od mene ne očekuje, a ne očekuje se ni od predsjednika, bar ovako kako ga Ustav sada određuje."

Komentirao je i medijske napise da bi Plenković mogao zasjesti na čelo Europskoga vijeća umjesto Donalda Tuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam rekao, za razliku od svojih konkurenata, navijam da ljudi iz Hrvatske dobiju visoke službe u međunarodnim organizacijama u inozemstvu, to je dobro za nas."

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u petak navečer je rekao da Srbija mora platiti odštetu ljudima koji su završili u logoru kao i da se s tom državom mora što prije riješiti pitanje nestalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na pitanju nestalih - jednom dubokom, teškom, bremenitom pitanju - radili smo koliko smo mogli, kao i sve prethodne vlade, osim što nismo lagali ljude. Jedino gore od toga da ne radite, jest da radite malo i da ljudima koji su godinama opterećeni jednim neriješenim problemom koji razara obitelji, razara ljudsku dušu, obećavate da ćete nešto napraviti, a unaprijed znate da nećete i da ne možete. To je jednostavno, loše", zaključio je Milanović.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo