birači su prevareni / Milanović: 'Ovo dosad nije zabilježeno, narušeno je povjerenje građana u politički sustav'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Šef SDP-a Zoran Milanović obratio se javnosti na Facebooku i ponovio kako su ovakvim raspletom političe situacije narušena demokratska pravila i standardi

24.12.2015.
13:40
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Prvi put nakon što se javnosti obratila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i povjerila mandat za sastavljanje vlade zajedničkom kandidatu Mosta i Domoljubne koalicije - Tihomiru Oreškoviću, oglasio se Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na službenom Facebook profilu zahvalio se svima što su bili uz njega zadnje četiri godine, ali je i ponovio kako su ovakvim raspletom političe situacije narušena demokratska pravila i standardi.

"Hvala vam svima koji ste u proteklom vremenu bili uz nas i podržavali nas i još nas i dalje podržavate. U ove četiri godine uspjeli smo zemlju izvući iz krize što danas pokazuju sve brojke i to su činjenice. Bili smo suočeni s mnogim izazovima, ali nismo posustajali ni dana", stoji u statusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija u kojoj se Hrvatska našla u posljednjih nekoliko dana nije zabilježena u novijoj povijesti i ozbiljno je narušila povjerenje građana u politički sustav zemlje", nastavlja Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na ove izbore izašli smo čista srca i s jasnim rezultatima vodeći se najvišim demokratskim standardima koji od osobe koja želi obavljati najodgovorniju funkciju u zemlji zahtijevaju izborni legitimitet. Još u izbornoj noći rekao sam da smo otvoreni za razgovore i partnersku suradnju što smo u ovim pregovorima i pokazali. No, nisam mogao utjecati na razne pritiske i neiskrenost s druge strane stola, što je na kraju dovelo do zanemarivanja volje birača koji su ovakvim ishodom ostali prevareni", piše šef SDP-a. 

"Ovime su narušena demokratska pravila i standardi za koje smo se godinama borili i od njih nikad ne smijemo odustati", zaključio je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo