birači odlaze na odmor / Milanović poručio skijašima: 'Molim vas da mi poklonite jedan dan da nas ne bi nasanjkali'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Procjenjuje se da ovog vikenda na skijanje odlazi i 70.000 građana Hrvatske s pravom glasa

2.1.2020.
12:10
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

"Skijaši i skijašice, ja znam koliko vam je teško, ja volim skijati, ove godine nisam skijao uopće, prema tome molim vas jedan dan mi poklonite da se ne bi idućih pet godina svi nasanjkali", poručio je u četvrtak predsjednički kandidat Zoran Milanović svima koji ovog vikenda, kada se održava drugi krug izbora, odlaze na skijanje. Procjenjuje se je među njima i oko 70.000 birača

Za mobilizaciju glasača u BiH koji nisu njegovo tradicionalno biračko tijelo Milanović kaže da su "oni naši građani".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka voze ljude autobusima, barem ih tretiraju kao ljude, a ne kao kupus, inače mnoge ljude HDZ-ovci tretiraju kao kupus. Nemam ništa protiv BiH i Hrvata u BiH, ako me se sjete sjete, ako ne..," izjavio je Milanović koji se danas druži s građanima u Bjelovaru. 

HDZ je opasan za nacionalnu sigurnost

Milanović je rekao i kako to što je HDZ u završnicu kampanje uključio osobe poput zamjenika predsjednika stranke Milijana Brkića i bivšeg savjetnika predsjednice za nacionalnu sigurnost Vlade Galića svjedoči da u izborima koristi obavještajni sustav, što je ocijenio opasnim za nacionalnu sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "To nam pokazuje da uz taj obavještajni sustav HDZ kad god ima priliku maltretira cijelu Hrvatsku, ima monopol vlasti protiv kojeg se borim, to naprosto treba odmaknuti od njega", istaknuo je.

 Na sudjelovanje Brkića i Galića te još nekih u kampanji HDZ-ove kandidatkinje gleda kao na njihovo "pozicioniranje za bitku u HDZ-u koja već traje i koja će u figurativnom smislu riječi biti najkrvavija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar-Kitarović će prihvatiti baš svačiju pomoć

 "To je borba za resurse, novac, utjecaj, za represivni aparat. Tu ću im ja stati na put, kada budem predsjednik to neće tretirati kao privatnu ćaćinu imovinu, nego kao hrvatsko javno dobro", kazao je Milanović i dodao da će "gospođa Kitarović prihvatiti svačiju pomoć, baš svačiju".

 HDZ-u je zamjerio da je ukinuo tzv. porezni Uskok, odnosno samostalnu službu u Ministarstvu financija koja je osnovana krajem 2014. u mandatu njegove vlade, a koji je ciljanim i jasnim mjerama, tvrdi, značajan broj ljudi uhvatio u prijevarama, krađi novca iz državnog proračuna, neplaćanju poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Milanovića ne smeta što HDZ u BiH organizira autobuse za birače da ih na izbore dovedu do biračkih mjesta. "Dok je glasanje tajno, tajno je, neka voze ljude autobusima, bar ih tretiraju kao ljude, a ne kao kupus. Inače, HDZ-ovci mnoge ljude tretiraju kao kupus", rekao je Milanović.

Komentirao je i situaciju u obavještajnom sustavu za koji je aktualna predsjednica izjavila da je korumpiran. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednica kaže da je nakon pet godina otkrila korupciju u SOA-i, pa nije SOA, nego VSOA, njezine gafove i to ozbiljne gafove, to nisu lapsuzi povezani s nesvjesnim, ona priča ozbiljne i opasne stvari i to je jedno vrijeme uveseljavalo ljude, ali sada postaje opasno, ne može se to takao raditi, a gospodin Brkić i ostali se pozicioniraju za bitku u HDZ-u koja već traje i koja će biti najkrvavija politička bitka i to je borba za reurse, novac, utjecaj, represivni aparat i tu ću im ja stati na putu kad buidem predsjednik, neće to tretirati kao ćaćinu imovinu nego kao javno dobro."

Za podršku Julienne Bušić predsjednici Milanović je rekao: "Gospođa Kitarović će prihvatiti svačiju podršku, ali baš svačiju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo