OBRAČUN S OPORBOM / Milanović u Opatovcu: 'Dok mi ovdje radimo posao, Karamarko na Prevlaci plaši ljude'

U govoru na svečanosti uručenja priznanja najboljim policajcima u povodu Dana policije, premijer je rekao kako će Hrvatska i dalje ostati otvorena za prijem izbjeglica i neće granice ograđivati žicama i preprekama

29.9.2015.
15:23
VOYO logo

Predsjednik Vlade Zoran Milanović u pratnji ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i ministra obrane Ante Kotromanovića obišao je prihvatni kamp u Opatovcu te je izjavio kako Hrvatska nije u Schengenu, ali se u zbrinjavanju i brizi o izbjeglicama ponaša kao da jest.

U govoru na svečanosti uručenja priznanja najboljim policajcima u povodu Dana policije, premijer je rekao kako će Hrvatska i dalje ostati otvorena za prijem izbjeglica i neće granice ograđivati žicama i preprekama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
policijska blokada na cesti /

Karamarko nije mogao na Prevlaku: 'Došli smo do ograde, tu se očito nešto događa'

Image
policijska blokada na cesti /

Karamarko nije mogao na Prevlaku: 'Došli smo do ograde, tu se očito nešto događa'

"Svaka vam čast. Ovo se zove posao, ovo je država. Kao guska u maglu, ne. Ne galamimo, ne širimo histeriju, ne gradimo žičane ograde i nećemo. Ovo funckionira. Ponosan sam na vas, ponosan sam što sam Hrvat", rekao je premijer policajcima. 

Govoreći o mogućnosti angažmana policije da osigurava granicu od ulaska migranata, ustvrdio je kako Hrvatska nema dovoljan broj pripadnika policije za taj posao, a vojska nije obučena da to čini. Preostaje, dakle, jedino angažman pričuvnih snaga, što znači dizanje ljudi s radnih mjesta, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li to rješenje, je li to hrvatski odgovor na krizu? Ne, hrvatski odgovor na krizu je ovo što sada radimo", rekao je Milanović.

"Gledat ću, dok god radim ovaj posao, hrvatski interes i u Schengenu i u onome što Schengen znači za nas, a to znači uređen sustav u kojemu se štite hrvatski interesi", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom svečanosti Milanović je uručio zahvalnice trinaestorici policajaca, među kojima su bili i Nijemac i Slovenac.

Inače, u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu prijepodne je bilo oko 1900 migranata, a policija i tijekom današnjeg dana očekuje veliki priljev migranata iz Republike Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svečanosti se Milanović obračunao s oporbom.

"Dok mi ovdje radimo posao, Karamarko na Prevlaci plaši ljude i to traje već nekoliko dana. I njegovi stranački sejmeni kao u vrijeme turskih ratova također plaše ljude. Neće biti ništa od toga. O toj novoj ruti se priča već nekoliko dana, ali nitko još nije bio toliko lud da krene na taj put. Dolje je policija za svaki slučaj. Mislim da je najvećem broju Hrvata jasno tko se ovdje ponašao kao domoljub, a tko se ponaša kao ne znam što. Neka nam prestanu raditi štetu", poručio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo