'Kovačević je moj dobar znanac' / Milanović vratio premijeru za 'nenormalno': 'Baš je baba. Plenković je zaštitnik lopova: defensor kleptarum'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Milanović izrazito kratak o aktualnostima. Pršut mu je, čini se, danas bio u fokusu

14.10.2022.
15:11
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je u Istri. U Tinjanu je sudjelovao na otvorenju Internacionalnog sajma pršuta „ISAP 2022“. Nakon toga dao je izjavu, ali za njega prilično kratko.

"Moram ići nešto jesti, dugo nisam jeo", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je govorio o odnosima sa Srbijom te je kazao kako treba paziti kakve se poruke šalje.

"Nikad Srbe ne bih nazvao četnicima, a stalno iz Beograda slušamo kako smo mi ustaše. Mi smo u čvršćoj međunarodnoj poziciji, moraju se odlučiti, a sat otkucava", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će ići u Vukovar u nedjelju na obljetnicu pogibije Blage Zadre, istoga dana kad u Vukovar dolazi i mitropolit Porfirije.

"Pozvan sam na njegov dolazak i mislim da je to malo nezgodno u ovom trenutku. Dok god njegovi episkopi dodjeljuju odlikovanja ljudima kao što je Šešelj, ti odnosi ne mogu biti normalni. Ne pada mi na pamet da kažem da Vojvodina nije Srbija, Vojvodina je Srbija, mada je nekada Subotica bila najveći hrvatski grad nakon Zagreba. Ali to se promijenilo. Ili kad slušaš da Istra nije Hrvatska… Ovdje je bilo Talijana, ali ova je pokrajina bila ili pola-pola ili većinska slavenska-hrvatska, a to je više nego Vojvodina. Ali, Istra je Hrvatska i Trst je naš”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je izjavu premijera Plenkovića koji je za njega rekao "da se ponaša nenormalno otkad je uhićen Dragan Kovačević".

"Nenormalno? Imali ste vladare koji su bili zaštitnici vjere, a Plenković je zaštitnik lopova: defensor kleptarum", rekao je predsjednik i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kovačević je moj dobar znanac. Njega već dvije godine optužuju i konačno je dočekao tu optužnicu i na Antikorupcijskom vijeću je rekao nešto što Plenkoviću smeta. Ja s čovjekom imam konkretan odnos, ali neka Plenković kaže po kakvim se rupama on smucao po Istri. Baš je baba. Baba, baba."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo