jelić kao glavni tajnik? / Milijan Brkić jedini je kandidat za zamjenika Tomislava Karamarka

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić jedini je kandidat za zamjenika predsjednika stranke Tomislava Karamarka

29.4.2016.
9:29
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, kandidirao se za zamjenika predsjednika HDZ-a i jedini je kandidat za tu funkciju, piše Večernji list. 

Iako je Tomislav Karamarko na toj funkciji priželjkivao Damira Jelića, koji mu je bio šef stožera za stranačke predsjedničke izbore, a Brkića za potpredsjednika, izgleda da je između najmoćnijeg HDZ-ova dvojca ipak pao dogovor o Brkićevoj kandidaturi za zamjenika. Tako barem uvjeravaju u krugu ljudi bliskih Tomislavu Karamarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, već dugo se u HDZ-u priča da Brkić priželjkuje zamjeničku funkciju jer ne želi ovisiti o tome hoće li ga Karamarko predložiti za glavnog tajnika. 

Jelić se nije kandidirao ni za jednu funkciju u vrhu stranke, pa bi se iz toga moglo iščitati da bi on mogao biti budući glavni tajnik HDZ-a umjesto Brkića. Tajničke funkcije ne biraju se na izbornom Saboru koji HDZ ima 28. svibnja, nego ih predlaže predsjednik stranke, a stranačka tijela glasaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je istekao rok za prijavu kandidatura za vrh stranke, a neslužbeno doznajemo da je dosad (čekaju se još prijave poštom) za šest potpredsjedničkih mjesta stiglo 14 kandidatura, a za 10 članova Predsjedništva (izbornih) stiglo je više od 50 kandidatura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo