slučaj zamjene identiteta / Milinović o novom skandalu: 'Jako mi je žao!'

Ministar zdravstva izrazio je žaljenje zbog strašnog skandala u dubrovačkoj bolnici gdje su liječnici pacijentici zabunom odstranili bubreg. Čitav slučaj istražuje Hrvatska liječnička komora, a dokumentacija je poslana i DORH-u.

26.10.2011.
15:45
VOYO logo

Ministar zdravstva Darko Milinović zgrožen je činjenicom da je u dubrovačkoj bolnici liječničkom pogreškom došlo do zamjene identiteta dviju pacijentica.

Potpredsjednik Vlade, koji danas boravi u Vukovaru, izjavio je kako je na Hrvatskoj liječničkoj komori da odluči o stegovnom postupku, a ministarstvo je svu dokumentaciju prekjučer poslalo i DORH-u kako bi se vidjelo ima li osnova i za kaznenu odgovornost.

Milinović je rekao i da je odmah, čim je doznao za slučaj koji se dogodio 29. rujna, već sljedeći dan zatražio svu medicinsku dokumentaciju i provođenje unutarnjeg nadzora u bolnici, a izrazio je žaljenje pacijentici i obitelji.

Podsjećamo, u dubrovačkoj Općoj bolnici liječnici su jednoj pacijentici odstranili potpuno zdrav bubreg. Do toga je došlo jer su se u bolnici u isto vrijeme nalazile dvije žene sličnih imena i istih prezimena, ali s potpuno različitim dijagnozama.

Nesretna 56-godišnja pacijentica kojoj je odstranjen bubreg čekala je na operaciju kralježnice. Srećom, druga žena nije operirana.

"Bio sam šokiran! Hvala Bogu, pacijentica je dobro!", bila je prva reakcija ministra.

Slučaj u dubrovačkoj bolnici u proceduri je Hrvatske liječničke komore i povjerenstva za stručni nadzor koje će, nakon uvida u medicinsku dokumentaciju i prikupljenih očitovanja liječnika, donijeti sud o cijelom slučaju, doznaje se od predsjednika Hrvatske liječničke komore (HLK) dr. Hrvoja Miniga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo