ŽUPAN ZA DIREKT / Milinović poslao poruku kršiteljima mjera i ispričao detalje borbe protiv korone: 'Zadnjih dana njih šest izgubilo je bitku...'

Posjetite neke od Covid bolnica i odjela i pogledajte strah i čežnju u očima onih koji svaku minutu udahnu kisik boreći se za svoj život

11.11.2020.
22:30
VOYO logo

Ličko-senjski župan Darko Milinović javio se za RTL Direkt i opisao svoje nimalo bezazleno iskustvo s koronavirusom. 

Dobio je upalu pluća i završio u bolnici u Gospiću. Disao je uz pomoć kisika, u jednom trenutku liječnici su razmišljali i da ga prebace u respiracijski centar u Rijeku, ali ipak nisu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milinović je kod kuće, kaže da se osjeća bolje, a anti korona prosvjednicima iz Zagreba poručuje da se obuku i odu na covid odjele.

"17 dana kada sam postao pozitivan, dva dana sam već na kućnoj njezi. Zdravstveno stanje mi se popravlja i nadam se da mogu reći da je Covid infekcija iza mene", kazao je Milinović te se zahvalio svom osoblju gospićke bolnice što su vodili brigu o njih dvadesetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Utočište za studente /

Samoizolacija na Sljemenu: RTL Danas provjerio je kakvo je stanje u jedinoj zagrebačkoj karanteni

Image
Utočište za studente /

Samoizolacija na Sljemenu: RTL Danas provjerio je kakvo je stanje u jedinoj zagrebačkoj karanteni

"Nažalost, neki nisu imali te sreće i u zadnja dva dana je njih pet ili šest izgubilo bitku i podleglo", kazao je Milinović. Iskoristio je priliku poslati poruku onima koji se neodgovorno ponašaju u vezi zaštite od pandemije, a posebno je istaknuo prosvjed koji se za vikend održao na Trgu bana Jelačića. 

Posjetite neku od Covid bolnica

"Obucite se i posjetite neke od Covid bolnica i odjela i neka pogledaju strah i čežnju u očima onih koji svaku minutu udahnu kisik boreći se za svoj život. Ili neka poslušaju čežnju u riječima majke, oca, bake, djeda ili prijatelja kada pitaju liječnike kako su njihovi najmiliji", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zadnje vrijeme je prečesto slučaj da im liječnik odgovara: ovu bitku smo izgubili", dodao je Milinović za Direkt. Poručio im je da je ljudsko pravo "taj udah i borba za život". 

"Svojim neodgovornim ponašanjem nemojte onemogućavati ljudima da prežive i da se bore za svoj život. Pomislite jeste li možda vi jedni od uzroka one rečenice: ovu bitku smo izgubili", kazao je Milinović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podrška Stožeru i Vladi

Dao je punu podršku Stožeru i Vladi. Budite hrabri i odlučni u donošenju i najtežih mjera ako one znače spašavanje barem jednog ljudskog života. Držite se!" zaključio je Milinović. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo