TEŽAK UDARAC ZA PREMIJERKU / Milinović potvrdio: USKOK širi istragu protiv HDZ-a!

Image
Foto: PIXSELL

Sastanak vrha HDZ-a trajao je do kasnih večernjih sati nakon što su saznali da USKOK širi istragu protiv HDZ. Na popisu osumnjičenih su Ivo Sanader, Ivan Jarnjak, Ratko Maček i Branka Pavošević, koje se tereti za financiranje kampanja iz crnih fondova.

27.10.2011.
8:08
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - USKOK širi istragu protiv HDZ-a i nekih njegovih dužnosnika, piše Jutarnji list u izdanju od četvrtka, a istu je vijest za Vjesnik potvrdio i potpredsjednik Vlade, Darko Milinović.

Na popisu sumnjivih su bivši premijer Ivo Sanader, bivša blagajnica Branka Pavošević, bivši glavni tajnik Ivan Jarnjak i bivši glasnogovornik stranke Ratko Maček. Jadranka Kosor nije na listi, a navodno se radi o 30 milijuna kuna sumnjivog novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njih bi se moglo teretiti za kazneno djelo udruživanja, zloupotrebe i krivotorenja. Ove optužbe temelje se na izjavama Banke Pavošević te bivšeg rizničara stranke Mladena Barišića i vlasnice Fimi Medije Nevenke Jurak.

USKOK istražuje financiranje izborne kampanje 2003., predsjedničku kampanju Jadranke Kosor 2005. i posljednju kampanju za parlamentarne izbore 2007. godine.

Stranci je u srijedu formalno upućena obavijest da je na nju, kao pravnu osobu, proširena istraga u slučaju "crnih fondova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HDZ-a se, ni nakon sastanaka u središnjici stranke u srijedu, koji je trajao do kasnih večernjih sati, nije mogla dobiti nikakva reakcija, no premijerka je sazvala konferenciju za novinare koja bi se trebala održati u četvrtak u 9.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo