u bazi potrage / Ministar Medved komentirao pronalazak aviona: 'Bili su jako loši uvjeti i to su znali kada su polijetali'

Image
Foto: RTL

Bazu operacija danas oko 12 sati obišao je ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut

30.5.2022.
15:01
RTL
VOYO logo

U šumovitom i brdovitom predjelu Bročanca na slunjskom području, 10 minuta hoda od zadnjih kuća pronađen je točno u 10:50 nestali avion Cessna.

Potraga , unatoč teškim vremenskim uvjetima, trajala je i ovu noć, a od jutra je intenzivirana te je uključeno preko 350 pripadnika Ravnateljstva civilne zaštite, policije, HGSS-a, vatrogasaca i lovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bazu operacija danas oko 12 sati obišao je ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut i obratio se medijima.

Nakon vijesti o pronalasku nestalog aviona bazu potrage posjetili su ministri Mario Banožić i Tomo Medved te su odgovarali na novinarska pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Dan državnosti /

Banožić o nepojavljivanju Milanovića na Jarunu: 'Zašto je zauzeo taj gard i stav? Iskreno mi je žao'

Image
Dan državnosti /

Banožić o nepojavljivanju Milanovića na Jarunu: 'Zašto je zauzeo taj gard i stav? Iskreno mi je žao'

Ministar Medved je još jednom potvrdio da su zrakoplov i tijela pronađeni te je iskazao sućut u ime Vlade RH.

"U ime Vlade izražavamo sućut članovima obiteljima poginulih" kazao je na početku Medved i dodao: "U manje od 23 sata aktiviran je sustav i sve sastavnice su se uključile po propisanoj proceduri. Nažalost, usred loših meteo uvjeta jučer je bilo vrlo teško pronaći nestali zrakoplov. Nakon pronalaska, Županijsko državno odvjetništvo provodi svoj proces istražnih radnji zajedno s policijom i istražiteljima avionskih nesreći", kazao je ministar Medvjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medved se zahvalio na naporu svim sastavnicama HGSS-a i Civilne zaštite te se nada da će ostale službe što prije provesti istragu, točnije Županijsko državno odvjetništvo u suradnji s policijom.

Očekuje se da će u najkraćem periodu ići izvlačenje posmrtnih ostataka, dodao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bili su upoznati s uvjetima'

"Hrvatska vojska je dala svoj doprinos u traganju. Možemo u ovom slučaju vidjeti zajedničku sinergiju u postupanju hrvatskih službi u ovakvim i sličnim nesrećama", kazao je ministar.

"Mi imamo evidencije o putnicima koji su ukrcani, ali o idnetitetu poginulih sačekajmo da ŽDO provede postupak", istaknuo je Medved i dodao je da smo obavezni sačekati očevid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer kada je letjelica nestala s radara su bili jako loši meteo uvjeti. Istražitelj će napraviti analizu i tih podataka. Oni su poletjeli iz Splita i bili su upoznati s uvjetima", rekao je Medved.

Obratio se i ministar obrane Mario Banožić te je isto tako izražio sućut obitlejima poginulih i potvrdio da su službe, ističući vojsku, napravile odličan posao te da je sinergija bila za pohvalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo